|

Anne eve geri dön

Ortodoks Kilisesi eski yönetim kurulu üyesi Bojidar Cipof'un Müslüman olan eşi Julian, boşanmak için mahkemedeydi. Ailenin büyük kızı İliana, duruşmada, “Anne eve dön, kimse inancına karışmayacak” dedi

Ali Oktay
00:00 - 18/10/2007 Perşembe
Güncelleme: 00:19 - 18/10/2007 Perşembe
Yeni Şafak
Anne eve geri dön
Anne eve geri dön

Bulgar Ortodoks Kilisesi eski yönetim kurulu üyesi Bojidar Cipof'un Müslüman olan eşi Juliana Cipof'un açtığı boşanma davasında, büyük kızı İliana Cipof tanık olarak dinlendi. Annesinin eve geri dönmesini istediklerini ve inancıyla ilgili kimsenin kendisine baskı yapmadığını anlatan İliana Cipof, “Annem Müslüman olduğu için içinde bulunduğu Bulgar cemaatinden hiçbir baskı gelmedi. Anne, eve geri dön. Babam, seni her şeyiyle kabul ediyor” dedi.

MUTLU BİR AİLEYDİK

Bakırköy 5. Aile Mahkemesi'nde dün görülen davanın üçüncü duruşmasına, boşanma davası açan Juliana Cipof ile Bojidar Cipof ve büyük kızı İliana Cipof ve taraf avukatları katıldı. Duruşmada dinlenen tek tanık İliana Cipof, annesinin eve dönmesini, tekrar eski mutlu günlerine kavuşmayı arzu ettiklerini söyledi. Boşanma davası açmadan önce annesi ile babasının arasında geçimsizlik olmadığını ve son derece mutlu bir aile olduklarını anlatan İliana Cipof, “Annem ve babam, kızlarının üzerine titrerlerdi. Annemin Müslüman olduğunu evde bulduğumuz bir sertifikayla öğrendik. Bu olaydan sonra annemle babamın arasında hiçbir sorun çıkmadı. Ama annem evi terk etti. Eve dönmeyeceğini söyledi” diye konuştu.

BABAM İFTARLIK ALDI

Annesinin Müslüman olduktan sonra kendisine hiçbir şekilde baskı yapılmadığını da anlatan İliana Cipof, babasının annesiyle konuşmak istediğinde her defasında, “Ben Müslüman oldum” şeklinde cevap verdiğini kaydetti. İliana Cipof'un, “Annem bir ara eve geri döndü. Bu süre içinde baskı yapılmadı. Namazını kıldı, orucunu tuttu, hatta Ramazan ayında babam kendisine hurma, peynir, reçel tarzı iftariyelikler bile aldı” dedi.

TARİKATTAN BAHSETMEDİ

Annesinin evden ayrılmadan önce sürekli altın alışverişi yaptığı bir kuyumcunun eve geldiğini ve yanında bereket getirmesi için muska getirdiğini ifade eden İliana Cipof, “Bu kuyumcu, aynı zamanda hocalık yapıyor. Kendisi bereket için daha önce anneme bir muska getirmişti. Annem, bize herhangi bir tarikattan bahsetmedi” dedi. Annesi Müslüman olduktan sonra Bulgar cemaatinin baskısı olmadığını ifade eden İliana Cipof, “Fakat şu anda bizi hiçbir akrabamız arayıp sormuyor. Dönerse yine eskisi gibi mutlu olabileceklerini düşünüyorum” dedi. Mahkeme, psikolog doktor Nermin Çavuşoğlu'nun tanık olarak dinlenmesi için ertelendi.

17 yıl önce