|

Arabistan'dan özel jetle 'temizlik' için geldiler

Suudi asıllı gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın ortadan kaybolması olayının merkezinde yer alan ve Suudi Arabistan'dan özel uçakla gelen ekibin 'sorgu' ve 'temizlikçi' olarak farklı gruplardan olduğu öğrenildi. 'Temizlikçi' olarak nitelenen ekip bu gibi durumlarda 'olay yerindeki tüm bulguları ortadan kaldırmak' için kullanıldığı biliniyor.

Sertaç Aksan
11:29 - 10/10/2018 Çarşamba
Güncelleme: 17:08 - 10/10/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
İstanbul'a gelen ekibin 'temizlikçi' olarak adlandırılan ve olay yerindeki izleri silme konusunda uzman olan kişilerden oluştuğu ortaya çıktı.
İstanbul'a gelen ekibin 'temizlikçi' olarak adlandırılan ve olay yerindeki izleri silme konusunda uzman olan kişilerden oluştuğu ortaya çıktı.

Suudi Arabistan'ın İstanbul Levent'teki başkonsolosluk binasına girdikten sonra kendisinden bir daha haber alınamayan gazeteci Cemal Kaşıkçı olayında yeni görüntüler ortaya çıktı.

İstanbul'a gelen 2 özel jetin içinden çıkan toplam 15 kişilik ekibin konsolosluk binası giriş-çıkış ve otele geliş görüntüleri kamuoyuyla paylaşırken, soruşturmanın bu isimler üzerine derinleştirileceği öğrenildi.


İlk gelen ekip 'kaçırmak' için geldi

Güvenlik kaynakları, ilk gelen uçaktaki 6 kişilik ekibin Kaşıkçı'nın sorgulanması ya da kaçırılması konusunda çalıştığı üzerinde dururken, ikinci ekibin geliş sebebine dair farklı senaryolar güncelliğini koruyor.


Gelenlerin bir kısmı 'temizlikçi'

  • Suudi Arabistan'dan gelen ve İstanbul'dan ayrıldıktan sonra önce Mısır'a ardından Riyad'a inen ikinci uçağın yolcuları ise ilk uçaktakilerden daha farklı bir alana hakim.
  • Edinilen bilgiye göre ikinci uçakta yer alan isimlerin başında Suudi Adli Tıp'ın başında bulunan S. Muhammed Al Tubaigy yer alıyor.
  • Bu grubun diğer üyeleri arasında Suudi Arabistan Hava Kuvvetleri için çalışan Saad Al Qahtani'nin yanı sıra Suudi Savunma Bakanlığı ve Suudi İstihbaratı ile doğrudan ilişkili Mohammad Saad Al Zahrani, Ghaleb T. Alharbi ve Waleed Abdullah M. Al-Shehri gibi isimler yer alıyor.

Öte yandan İstanbul'a indikten sonra sadece otel, konsolosluk ve konsolosun resmi konutu üçgeninde hareket eden tim üyelerinin bu hat dışında kalan Kapalıçarşı'ya da gittiği ve buradan bavul satın aldıkları da öğrenildi.


#Cemal Kaşıkçı
#Suudi Arabistan
#İstihbarat
6 yıl önce