Arif Doğan itiraf etti: JİTEM var

Ali Oktay
00:0027/03/2009, Cuma
G: 26/03/2009, Perşembe
Yeni Şafak
Arif Doğan itiraf etti: JİTEM var
Arif Doğan itiraf etti: JİTEM var

Ergenekon sanığı emekli Albay Arif Doğan, sanıkların inkar ettiği JİTEM'in varlığını, sorguda itiraf etti: 'Evet, 1987'de Ersever ile birlikte kurduk.'

Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan emekli albay Arif Doğan, savcılık sorgusu sırasında uzun süre inkar edilen JİTEM'in varlığını itiraf etti. Silivri'de devam eden duruşmalarda bugüne kadar JİTEM'i inkar eden Ergenekon sanıklarını, Albay Arif Doğan yalanladı. Ergenekon soruşturması kapsamında 14 Ağustos 2008 günü tutuklanan Albay Arif Doğan'ın Beykoz'da ele geçirilen sandıklarından cephanelik çıktı. Cephaneliğin yanı sıra sandıklardan çıkan belgelerde 'JİTEM' ibareli gizli belgelerin bulunması, bugüne kadar JİTEM gerçeğini kabul etmeyen Ergenekon sanıklarını da yalanlamış oldu.

DENENMEK İÇİN KURULDU

Albay Doğan da JİTEM gerçeğini ilk kez savcılık ifadesinde kabul etti. JİTEM'i 1987 yılında yardımcısı Ersever'le birlikte kurduğunu ve Jandarma İstihbarat Grup Komutanlığı'nı 1990 yılında Veli Küçük'e devrettiğini ifadesinde anlatan Albay Doğan, JİTEM' in, üst düzey yetkili komutanların bilgisi doğrultusunda denenmek üzere kurulmuş bir yapılanma olduğunu anlattı. İddianamede de, "JİT veya JİTEM'in jandarmanın istihbarat eksikliklerini gidermek için kurulduğu anlaşılmaktadır" denildi.

Albay Arif Doğan, deposunda bulunan mühimmat ve diğer gizli içerikli belgelerin kendisine ait olmadığını, kendisiyle birlikte JİTEM'de görev yapan kişilere ait olabileceğini savcılık ifadesinde anlattı. Albay Doğan, evinde ele geçirilen iki kaleşnikoftan birisinin ise kendisine eski Asayiş Komutanı Hulusi Sayın tarafından hediye edildiğini öne sürdü.


Cem Ersever sandığa koydu

Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Eşref Bitlis'in kuşkulu bir uçak kazasında ölümü üzerine 17 Mart 1993'te 30 arkadaşı ile birlikte JİTEM'deki görevinden istifa eden ve 6 ay sonra meçhul bir cinayete kurban giden Binbaşı Cem Ersever'in, 16 yıldır bulunamayan silahı, Albay Arif Doğan'ın deposundan çıktı. Doğan, "Bu silahı, Ersever sandığa koymuş olabilir. Ben teslim etmeyi unuttum' dedi.