|

'Ayrılık çok sürmeyecek'

Kapatılan Fazilet Partisi kadrolarının yeniden Saadet Partisi çatısı altında biraraya geleceklerini söyleyen SP lideri Recai Kutan, "Bu çok sürmeyecek. Birlik en kısa sürede gerçekleşecek" dedi.

Yeni Şafak
23:00 - 30/08/2001 Perşembe
Güncelleme: 15:10 - 16/05/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan, kapatılan Fazilet Partisi kadrolarının yeniden SP çatısı altında biraraya geleceklerini söyleyerek, "Açıkça ifade ediyorum ki, bu çok sürmeyecek. Birliğimiz, beraberliğimiz, bütünlüğümüz en kısa zamanda inşaallah gerçekleşecek" dedi.



Kutan, Bursa'nın İnegöl ilçesinde, partisinin genişletilmiş ilçe divan toplantısında yaptığı konuşmada, FP'nin kapatılmasının ardından "Milli Görüş"çülerin yenilmişlik pisikolojisi içinde yok olacağını umanların yanıldığını söyledi. İl ve ilçe parti teşkilatlarının 40 gün gibi kısa sürede oluşturulduğunu anlatan Kutan, sözlerini şöyle sürdürdü:



Birlik en kısa sürede


"Bu muhteşem tabloyu gördükten sonra emin olun bazı arkadaşlarımız adına fevkalade üzüldüm. Niçin bu kadronun arasında değiller? Niçin ayrılıkçı yola girmişler? Maalesef yine bazılarının telkinleri, bazılarının temennileri gerçekleşti. Ancak, açıkça ifade ediyorum ki, bu çok sürmeyecek. Birliğimiz, beraberliğimiz, bütünlüğümüz en kısa zamanda inşallah gerçekleşecek" diye konuştu.



Kutan, krizin ülkeyi ekonomik ve sosyal açıdan çöküşe sürüklediğini, üç kişiden birinin açlık sınırının altında yaşadığını belirtere, kurtuluşun Milli Görüş kadrosunun başa gelmesiyle gerçekleşeceğini söyledi.



#Fazilet Partisi
#Saadet Partisi
#Recai Kutan
23 yıl önce