|

Bakan Akar: Yunanistan'ın silahlanma çabası beyhude bir girişim

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Borsa Hersek ziyareti sırasında açıklamalarda bulundu. Yunanistan'ın silahlanma çabasının beyhude bir girişim olduğunu belirten Bakan Akar, "Biz barışı istediğimizi söylüyoruz. Her fırsattan barıştan söz ediyoruz. Yunanistan heyetini Türkiye'ye beklediğimizi muhatabıma ilettim. Biz diyalogdan yanayız. İki ülke halkının refah içinde yaşamasından yanayız" ifadelerini kullandı.

12:32 - 28/12/2021 Salı
Güncelleme: 14:57 - 28/12/2021 Salı
Diğer
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Bosna Hersek'te CNN Türk'ün sorularını yanıtladı. Bakan Akar, Yunanistan'la yaşanan gerilimle ilgili "Biz barışı istediğimizi söylüyoruz. Bir silahlanma sevdasıdır gidiyor. Bunların beyhude gayretler olduğunu söyledik" dedi. Bakar Akar ayrıca "Biz Kıbrıs’ta eşit iki devletten yanayız. Doğu Akdeniz'de hak ve menfaatlerimizden vazgeçmeyiz" ifadelerini de kullandı.

alar bittikten sonra Kosova'ya hareket edeceğiz.

RUSYA-UKRAYNA İLİŞKİLERİ

Rusya ve Ukrayna arasındaki gerginliğin yakından takip edildiğini belirten Akar, "Türkiye olarak bölgeler için ayrı ayrı politikalarımız yok, barıştan yanayız. Gerginliği yakından takip ediyoruz. Bölgedeki istikrarın devam etmesini istiyoruz. Ukrayna’nın bütünlüğüne saygılı olduğumuzu ifade ettik" dedi. .


TÜRKİYE- YUNANİSTAN GERİLİMİ

Yunanistan'ın silahlanmasının beyhude bir girişim olduğunu belirten Bakan Akar şöyle devam etti: "Biz barışı istediğimizi söylüyoruz. Her fırsattan barıştan söz ediyoruz. Yunanistan heyetini Türkiye'ye beklediğimizi muhatabıma ilettim. Biz diyalogdan yanayız. İki ülke halkının refah içinde yaşamasından yanayız. Biz iyi komşuluk ilişkilerinden yanayız. Diyalogun önemli ve özel olduğunu, bölgenin buna ihtiyacı olduğunu söylüyoruz. Yunanistan'ın silahlanma çabası beyhude bir girişim."

#bosna hersek
#Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar
2 yıl önce