Bakan Sayan Kaya'nın anlattıkları ağlattı

Yeni Şafak
11:5830/12/2016, الجمعة
G: 30/12/2016, الجمعة
Yeni Şafak
Yeni Şafak Haberlerini Daha Sık Gör: Tıkla ve Google'da Favorilere Ekle!
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın anlattıkları dinleyicileri ağlattı.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın anlattıkları dinleyicileri ağlattı.

Halep'teki vahşeti tüm dünyaya Twitter'dan duyuran Bana Alabed ve ailesi Türkiye'ye getirilirken, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya karşılaştığı manzarayı anlattı. Bana'nın mesajını aktaran Bakan Sayan Kaya'nın Bana'nın ailesinden aldığı yanıt ise yürekleri dağladı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Halep için Kardeşlik Seferberliği töreninde açıklamalarda bulundu. Suriye için Türkiye'nin atmış olduğu adımlara işaret eden Bakan Sayan Kaya, kararlılıkla sürdürülen diplomasiye dikkati çekti.



Bakan Sayan Kaya, Halep'ten kurtarılan Bana Alabed ve ailesiyle görüştüğü sırada yaşananları anlattı. Bana'nın kendisine 'tüm Suriyeli çocuklar adına size teşekkür etmek istiyorum' dediğini aktaran Bakan Sayan Kaya'nın aldığı bir yanıt ise dinleyenleri ağlattı.






Bana'nın kardeşini babasının kucağından almak ve sarılmak isteyen Bakan Sayan Kaya, "Babasının kucağından inmek istemedi. Nedenini sorduğumda ise bombalar atılırken sürekli babasının kucağında oluğunu ev halen o psikoloji halinde bulunduğunu söylediler" dedi.



  1. Halep'te yaşanan katliamları sosyal medyadan tüm dünyaya duyuran Halepli küçük kız Bana Alabed'ın kurtarılarak Türkiye'ye getirilmişti.




#Fatma Betül Sayan Kaya
#Halep