|

Başbakan'dan Der Spiegel'e cevap

Başbakan Binali Yıldırım, Alman dergi Der Spiegel'in Cerablus operasyonuna ilişkin "Türkiye, Kürtleri hedef alıyor" yalanına tepki gösterdi. Yıldırım, "Der Spiegel başka bir gezegende yaşıyor sanırım. Bu kuyruklu bir yalandır" dedi.

Yeni Şafak
13:42 - 26/08/2016 Cuma
Güncelleme: 14:03 - 26/08/2016 Cuma
Yeni Şafak

Başbakan Binali Yıldırım, Alman Der Spiegel Dergisi'nin 'Fırat Kalkanı' operasyonunda Kürtlerin hedef alındığı iddiasına sert tepki gösterdi. Yıldırım, "Bu tamamen kuyruklu bir yalandır" dedi.




Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov ile yaptığı açıklamada Der Spiegel'in yalan haberine değinen Yıldırım şöyle konuştu;



"Der Spiegel başka bir gezegende yaşıyor sanırım. Operasyonda Kürtlerin hedef alındığı kuyruklu yalan. Hiçbir şey yapmayı bilmiyorsa, ABD Başkan Yardımcısının açıklamasını, AB makamlarının açıklamasını dinlesin, ona göre haber yapsınlar. Türkiye bir yandan IŞİD'le mücadele etmekte zayıf kalıyor diye iddialarda bulunacaksınız. Aslı astarı yoktur. ÖSO, DEAŞ unsurlarını temizlemekle, diğer terör örgütleri geldikleri yere göndermekle meşguldür. Bizim askerimiz de lojistik destek vermekle meşguldür. Türkiye kendi sınırlarını korumaktadır. Onun dışındaki bütün haberler, yorumlar zırvadır. Baştan beri biz Suriye'nin toprak bütünlüğünü savunuyoruz. Bu terör örgütlerinin amacı hem Suriye'de, hem Türkiye'de bölücülük yapmak. Biz sınırlarımızın güvenliğini, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini yüzde 100 sağlayıncaya kadar devam edeceğiz. DEAŞ ve diğer örgütleri bölgeden çıkarana kadar operasyonlarımıza devam edeceğiz"




Der Spiegel'den skandal Cerablus yorumu



#Başbakan
#Binali Yıldırım
#Der Spiegel
8 yıl önce