|

Başbakan'ı giydiren adam

Başbakan başta olmak üzere, bakanından bürokratına Ankara'da çok sayıda üst düzey yöneticiyi giydiren Muhittin Aslantürk, temsilciliğini yaptığı Sarar ürünlerini en iyi taşıyan müşterisinin Tayyip Erdoğan olduğunu söylüyor.

Yeni Şafak
01:00 - 13/01/2004 Tuesday
Güncelleme: 14:55 - 24/05/2017 Wednesday
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

Başbakanların siyasî ve özel hayatları kadar giyim kuşamları da halk tarafından merak edilir. Bu nedenle yazılı ve görüntülü basında zaman zaman başbakanın terzisiyle veya berberiyle yapılan röportajlar yer alır. Eğer başbakan genç ve karizmatik olursa bu haberler daha da önem kazanır. Takım elbisesinden kravatına, beresinden ayakkabısına kadar hemen her şeyi en ciddi haberler içinde dahi bir ayrıntı olarak yer bulur. Başbakan'ın giyimiyle yakından ilgili olanlardan biri Muhittin Aslantürk. İstiklal Caddesi'nin Taksim girişinde hazır giyimin seçkin isimlerinden Sarar'ın temsilciliğini yapan Muhittin Aslantürk, başta Başbakan olmak üzere; İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, Devlet Bakanı Beşir Atalay, Tarım ve Köy İşleri Bakanı Sami Güçlü gibi Ankara'da çok sayıda üst düzey yöneticiyi de giydiriyor.

Ürünlerini en iyi taşıyanların başında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın geldiğini söyleyen Aslantürk, "Markamızın kalıpları da ona çok uygun. Fizik olarak tam bir sporcu ve manken bedeninde olduğu için ürünleri çok iyi taşıyor" diyor. Başbakanın adı ve soyadının baş harflerinden oluşan R.T.E adlı markanın mucidi de olan Aslantürk, takım elbise, gömlek, kravat dahil tüm ürünlerinde kullandıkları R.T.E yazılı etiketin ilk bakışta bir İtalyan markasına benzediği için çok tutulduğunu söylüyor.

Başbakan seçimi bize bıraktı

"Müşterilerinize seçim konusunda baskı yapıyor musunuz" sorusunu ise gülerek cevaplıyor Aslantürk: "İlk alışverişlerde değil de sonraki günlerde, oluşan dostluk nedeniyle önerilerde bulunuyoruz.

Müşterilerimiz de bize güvendiği için genellikle bizim önerdiklerimiz seçiliyor. Başbakanımız da artık seçimi bize bıraktı. Çünkü, onun zevkini ve ona yakışan en iyi renkleri biliyoruz. Sipariş üzerine istediklerini hazırlayıp gönderiyoruz."

Beşir Atalay zor beğeniyor

Ankara'dan gelen müşterilerinin genellikle klasik ve koyu renk elbiseleri tercih ettiklerini anlatıyor Muhittin Aslantürk. "Ankara'nın havasına da bu yakışır" diyerek, ürünü gösterme ve ciddiyeti koruma açısından koyu renklerin yerinde bir seçim olduğunu kaydediyor. Müşteriler ağır, ürün çeşidi de bol olunca servisler saatlerce sürebiliyormuş. Bu arada siyasî kulisler oluyormuş. Ancak asıl kulis, AK Partili milletvekilleriyle CHP'li milletvekillerin karşılaşmasıyla oluyormuş. Milletvekilleri bir taraftan ürünleri denerken, bir taraftan da tatlı atışmalar yaşanıyormuş. Zor beğenenlerin başında ise Devlet Bakanı Beşir Atalay ile Pendik Belediye Başkanı Erol Kaya geliyormuş.

  • MUSTAFA NİZAMOĞLU


    ----------------- imza------------------

    ----------------- imza------------------



  • #Arşiv
    #Yeni Şafak Arşiv
    20 years ago