|

BBP'nin ilk milletvekili Mehmet Ceylan oldu

BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu, MHP'den ayrılan Sivas Milletvekili Mehmet Ceylan ve Avrupa Türk-İslam Kültür Birliği'nin kurucusu Musa Serdar Çelebi'nin de aralarında bulunduğu çok sayıda kişiye törenle BBP rozeti taktı.

Yeni Şafak
00:00 - 27/05/2002 Pazartesi
Güncelleme: 11:43 - 8/06/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

---------------------------------- manset -------------------------------------------
BBP'nin ilk milletvekili

Mehmet Ceylan oldu
---------------------- manset ---------------------

MHP'den istifa eden Sivas Milletvekili Mehmet Ceylan, BBP'ye katıldı. Katılımda konuşan BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, ilkeli siyaset yapmak isteyen herkesi BBP'ye davet etti. BBP, 2 Haziran'da yapılacak büyük kurultayı öncesinde il başkanlarını Best Otel'de topladı. Partiye katılan MHP Sivas Milletvekili Mehmet Ceylan'ın katılım belgesini imzalayan BBP lideri Yazıcıoğlu, "Bu, katılım değil vuslattır" dedi. Partiye katılan Çelebi'yi "Uçbeyi, dava arkadaşım" diye tanıtan Yazıcıoğlu, "Türkiye'ye yapılan yeni Sevr'lere karşı Müdafa-i Hukuk cemiyetleri gibi karşı çıkacağız. Bu milleti 'maraba' durumuna sokmuş olan sistemi değiştireceğiz. Bugün hastaneden, yarın mezardan yönetilen Türkiye istemiyorsak, Türkiye kendine dönmeli, millete dönmelidir. Bugüne kadar 'millet millet' diyerek milleti yok sayan, 'İslam İslam' diyerek İslam'ın altını oyan, 'demokrasi demokrasi' diyerek demokrasiyi yok etmeye çalışanlardan bu millet sandıkta hesap soracaktır" diye konuştu.

BBP'ye katılan Sivas Milletvekili Ceylan da, Alparsalan Türkeş'in vefatında ve istifa kararı alırken olmak üzere hayatında iki defa ağladığını bildirerek, "Ben ikbal ve istikbal peşinde değilim. Ben Türk milletinin duygularına tercüman olmak için istifa ettim" dedi.


----------------- imza------------------

----------------- imza------------------



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
22 yıl önce