BDP'li Yaman: Balyoz darbe planı bize şaşırtıcı gelmemiştir

Cihan
00:0026/01/2010, Salı
G: 26/01/2010, Salı
Yeni Şafak
BDP'li Yaman: Balyoz darbe planı bize şaşırtıcı ge
BDP'li Yaman: Balyoz darbe planı bize şaşırtıcı ge

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Grup Başkanı Nuri Yaman, Balyoz darbe planı hakkında, 'Bu tür belgelerin ortaya çıkartılması ülkenin geleceği açısından umut vericidir. Balyoz planı bize şaşırtıcı gelmemiştir. İç düşman üreten bir ülkede her zaman bu tür planlar olacaktır.' dedi.

Meclis'de BDP grup toplantısında konuşan Yaman, Balyoz darbe planıyla birlikte tekrar gündeme gelen EMASYA protokolünün hukuk dışı bir yaklaşım olduğunu söyledi.


Milli Güvenlik Siyaset Belgesi kapsamında ortaya konulan iç düşman kavramının ciddi şekilde sorgulandığını ifade eden BDP Grup Başkanı Yaman, 'Balyoz darbe planı adı altında bir belge ortaya çıkmıştır. Bu belge bizim haklılığımızı ortaya koymuştur. Demokrasi adına bu tür belgelerin açığa çıkması önemlidir. Yaşanan tablo umut vericidir. Bu tür hukuk ve demokrasi dışı planlar toplumda kabul görmemektedir.' diye konuştu.


Balyoz planının kendilerine şaşırtıcı gelmediğini ifade eden Yaman, 'İç düşman üreten bir ülkede her zaman bu tür planlar olacaktır. Batı'da balyoz senaryo olabilir. Ancak Doğu ve Güneydoğu'da bu hayata geçmiştir. İstanbul'da cami bombalanmamıştır belki ama Doğuda Şemdinli'de kitap evi bombalanmıştır.' şeklinde konuştu.


Hiçbir şeyin eskisi gibi olmadığını belirten Yaman, karanlık plan kuranların buna dikkat etmesi gerektiğini söyledi. Yaman, 'Türkiye artık eski Türkiye, bu toplum eski toplum, Kürtler de eski Kürtler değildir. Bu tür karanlık planların yapılıyor olması ve bu tür karanlık planları yapanların korunması kaygı vericidir.' ifadelerini kullandı.


Konuşmasında, hükümete de tepki gösteren Yaman, şöyle devam etti: 'Birileri harıl harıl darbe planları hazırlarken hükümet eli kolu bağlı şekilde oturmaktadır. Suskundur. EMASYA protokolünün süresi uzatılıyor. Darbecilerin yargılanmasını engelleyen maddeler kaldırılmayı bekliyor. Hükümet bir şey yapmıyor.'


Yaman, konuşmasında, Anayasa Mahkemesi'nin askere sivil yargı yolunu açan yasal düzenlemeyi iptal etmesini de eleştirdi. Yaman, bu kararın yanlışlığına işaret ederek, 'Vesayet sistemi öngörülüyor.' dedi.




Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.