|

Bedellide ilk 3 döneme ait celp planlaması yapıldı

İki hafta içinde 340 bin kişinin başvurduğu bedelli askerlikte önemli bir gelişme yaşandı. Müracaatını tamamlayıp banka dekontuyla beraber askerlik şubesine giderek başvurusu kabul edilenler için ilk 3 dönem celp planı hazırlandı. Askerlik yerleri 28 Ağustos, 6 Eylül ve 27 Eylül'de açıklanacak. Yükümlüler 15 Eylül, 6 Ekim ve 27 Ekim'de silah altına alınacak.

Yeni Şafak
15:25 - 18/08/2018 Cumartesi
Güncelleme: 18:06 - 18/08/2018 Cumartesi
AA
Arşiv
Arşiv

Bedelli askerliğe müracaatını tamamlayıp, banka dekontunu askerlik şubesine ulaştırarak başvurusu kabul edilenlerin ilk 3 dönemine ait celp planlaması yapıldı.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, bedelli askerlik hizmetinden yararlanacak yükümlülerin temel askerlik eğitimlerinin en kısa sürede ve sorunsuz tamamlanması amacıyla hazırlanan celp takvimi, muhtemel durumlara ilişkin açıklamalar ile "yoklama, celp, sevk ve temel eğitim süreci diyagramı" Milli Savunma Bakanlığının internet sitesinde yayımlandı.

İlk 3 döneme ait temel eğitime planlanan yükümlülerin birlik bilgileri, yoklama durumları ve sevk evraklarını alabilecekleri tarihler de belirlendi.

  • Askerlik yerleri 28 Ağustos, 6 Eylül ve 27 Eylül'de açıklanacak. Yükümlüler 15 Eylül, 6 Ekim ve 27 Ekim'de silah altına alınacak.

  • İlk 3 döneme planlanmayan diğer yükümlülerin celp planlaması ise 3 Kasım'dan sonra yapılarak ayrıca duyurulacak.

İşlemlerini süresinde tamamlamayanlar kapsam dışına çıkartılacak

Celp dönemleri ilan edilen yükümlülerin yoklamalarını celp dönemleri için belirlenen ve e-Devlet'te kişisel olarak belirtilen yoklama tarihine kadar tamamlaması gerekecek.

Gerekli işlemlerini süresi içerisinde tamamlamayan yükümlüler bedelli askerlik kapsamı dışına çıkartılacak.

Milli Savunma Bakanlığınca belirlenen celp dönemleri Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu ve ulusal yayın yapan radyo ve televizyon kanalları ile "
" adresinden duyurulacak. Yapılacak duyuru Askerlik Kanunu'nun 25 ve 45'inci maddeleri gereği yükümlülere tebliğ mahiyetinde olacak.

#Bedelli askerlik
#Milli Savunma Bakanlığı
#E-devlet
6 yıl önce
default-profile-img