|

Belene mağdurları haklarını arıyor

Bulgaristan'daki Belene Kampı'nda mağdur olan 40 kişinin tampon bölgede basın bildirisi okumasına izin verilmedi.

Yeni Şafak
01:00 - 2/12/2002 الإثنين
Güncelleme: 11:55 - 22/05/2017 الإثنين
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
----------------------- spot ------------------------------------------------ spot -------------------------

Bulgaristan'daki Belene Kampı mağduru yaklaşık 40 kişi, maddi manevi zararlarının tanzim edilmesi için haklarını arıyor. Mağdurların Kapıkule ile Kapitan Andreeova Sınır Kapısı arasındaki tampon bölgede sorunlarını içeren gösteri ve basın açıklaması yapmalarına izin verilmedi.

Gösterici grup adına konuşan Eşref Kahraman ve Ahmet Karabekir, "Bulgar milletine, devletine, en ufak kin ve nefret beslemiyoruz. Bizim talebimiz, Belene işkence adasında ve cezaevlerine gönderilenlerin uğradıkları maddi ve manevi zararın, zaman geçirilmeden Bulgaristan tarafından telafi edilmesi. Bu talebimiz o kadar haklı, o kadar hakkaniyete ve uluslararası yasaya uygun ki, hiçbir kuruluş ve ülke tarafından reddedilemez. Demokrasiye geçişi canımızla ve kanlarımızla sağlayan bizlere, Bulgaristan, yaşadıklarımızın bedelini ödemeli" dedi.

Zehra Saffetoğlu adındaki vatandaş ise eşi Saffet Recep'in 6 Eylül 1988'de Bulgaristan'da idam edildiğini ve çektikleri tüm sıkıntılar için Bulgaristan'dan tazminat talep ettiklerini söyledi.


----------------- imza------------------

----------------- imza------------------



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
٪d سنوات قبل