|

Benim adıma savaşma

''Benim adıma silah kullanma'' kampanyası başlatan Selam Anadolu Derneği Başkanı Galip İlhaner, ''PKK, demokratikleşmenin önündeki en büyük engeldir ve Kürt halkı PKK''ya silah bıraktıracaktır'' dedi

Büşra Çağlar
00:00 - 20/10/2013 Pazar
Güncelleme: 21:46 - 19/10/2013 Cumartesi
Yeni Şafak
Benim adıma savaşma
Benim adıma savaşma

Daha önce ''Benim Adıma Kan Dökme'' ve ''Benim Adıma Savaşma'' adıyla çalışmalar yapan ve 120 binin üzerinde imza toplayarak ses getiren Selam Anadolu Bilimsel Araştırmalar Derneği Başkanı Galip İlhaner, ''Benim Adıma Silah Kullanma'' sloganıyla yeni bir imza kampanyası başlattı. www.pkksilahbiraksin.com adresinde bir site kurarak imza toplamaya başlayan İlhaner hükümetin üzerine düşeni yaptığını ve bundan sonra sıranın Kürt halkında olduğunu belirtti.

SORUN ARTIK PKK

Cesur çoğunluğun silahı bırak diyeceğini ifade eden İlhaner, ''Kürt sorunu artık bitmiştir. Kürt halkı olarak, Kürt sorununun bittiğini ilan ediyoruz. Artık Kürt halkının en büyük sorunu PKK''dır. PKK, demokratikleşmenin önündeki en büyük engeldir ve silah bırakmaması için tek bir neden dahi yoktur. Kürt halkı PKK''ya silah bıraktıracaktır. PKK, silah bırakmadan barışın gelmesi zordur'' ifadelerini kullandı.

SİLAH KULLANMA

Örgütün Kürt halkı adına silah kullanmasını istemediklerini vurgulayan İlhaner Selam Anadolu Bilimsel Araştırmalar Derneği olarak buna dur demek istediklerin ifade etti. Kocaeli Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümünde Yüksek Lisans Öğrencisi olan İlhaner, ''Günlük 250 - 300 civarı tıklanma alıyoruz, 70''in üzerinde imza topladık. Yeni kurulmuş bir siteyiz ancak çok ses getireceğimize inanıyoruz'' dedi.

İRADEMİZ MECLİS

Süreci sabote etmek isteyenlerin olduğunu dile getiren İlhaner, ''Bu durumda sesimizi çıkarmamız ve buna bir dur dememiz lazım. Halk artık silahın bırakılmasını istiyor, PKK''da bunu görüyor, rahatsız oluyor'' dedi. Bundan sonra iradenin halkta olduğunu ve PKK''ya silahı bırak diye tepki göstermesi gerektiğini ifade eden İlhaner, cesur çoğunluktan imza beklediklerini söyledi. Sokaklara çıkarak da imza toplayacaklarını belirten İlhaner, ''İrademiz Meclis diye imza toplayarak meclise sunacağız ve irademizi ortaya koyacağız. İmzaları da kanıt olarak göstereceğiz'' şeklinde konuştu.

KÜRTLER ''EDİ BESE PKK'' DİYOR

PKK''nın silah bırakması için kurulan siteye çok sayıda yorum geliyor. Servet Taylan: ''Silahı benim adıma aldığına inanmadığım PKK''nin, benim adıma silah kullanmasını asla ve asla istemiyorum.. Barıştan söz edenin, silah kulanması çelişkilidir'' Muhammed Yılmaz: ''Bu hareketi destekliyorum Bir Kürt olarak kimseye benim adıma silah kullan yetkisi vermedim. ''Yeter artık = Edi bese PKK'' Ali Arslan: ''Tek çaremiz PKK''nin silah bırakmasıdır. PKK biz Kürtlerin gerçek temsilcisi ve savunucusu olamaz.''

Balık tutan vatandaşa PKK dayağı

Genelkurmay Başkanlığı, Bitlis/Merkez-Kayalıbağ köyünde balık tutmaya giden 2 vatandaşın, yanlarına gelen silahlı 6 terör örgütü mensubu tarafından darp edildiğini açıkladı. Teröristlerin vatandaşların 3 cep telefonunu kırdığı, 350 TL paralarını alıp yaktığı, ''sizi bir daha burada görmeyelim, eğer gelirseniz sizi öldürürüz'' şeklinde tehdit ettiği belirtildi.

TSK''dan kaçakçıya geçit yok

Kara Kuvvetleri Komutanlığına bağlı hudut birlikleri, 2,5 ayda, 361 bin 322 litre akaryakıtla 94 bin 282 karton sigaraya el koydu. Kaçakçıların ülkeye sokmaya çalıştıkları malzemelerin arasında muhtelif gıda malzemelerinin yanı sıra dikiş ve kıyma makineleriyle ayakkabılar da yer aldı. Birlikler, 19 bin 233''ü Suriye sınırında olmak üzere 22 bin 405 kişiyi de Türkiye''ye yasa dışı yollardan girmeye çalışırken yakaladı.

10 yıl önce