|

Binbir Gece Masalı gibi

Mısır turizminin parlayan yıldızı Sharm El Sheikh, Kızıldeniz'i, Binbir Geceleri, çölde safari ve deve turlarıyla dünyanın her yerinden turisti ağırlıyor. Bölgede, 'Yavaş yavaş Hasan Şaş' sloganı ise dillerden düşmüyor.

Yeni Şafak
00:00 - 15/07/2004 Perşembe
Güncelleme: 14:54 - 25/05/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

  • MURAT PALAVAR / MISIR


    Mısır'ın en önemli turizm bölgesi olan Sharm El Seikh, Kızıldeniz'i ve otantik Arap kültürünü yerinde görmek isteyenler için önemli bir merkez haline geldi. İstanbul'a uçakla sadece 2 saatlik mesafedeki kent, masmavi denizi, mükemmel tesisleri, çölde safari keyfi ve uygun fiyatları ile dünyanın her bölgesinden turisti ağırlıyor. Bölgede yılın 12 ayı turizm yapılabilmesi ve denize girilebilmesi ise turistleri çeken diğer önemli bir etken oluyor. Sharm El Sheikhliler, tüm turistlere "Yavaş yavaş Hasan Şaş" sloganıyla sesleniyor. Hasan Şaş'ı Sharm El Seikh'e davet eden bölge halkı, Türk turistlere büyük ilgi ve sevgi gösteriyor.
    Dünyanın 8. Harikası

    Doğa koruyucuları ve bilim adamları tarafından dünyanın 8. Harikası olarak adlandırılan Sharm El Seikh, Sina Yarımadası'nın güney ucunda yer alıyor. Türkiye'de ismi yeni yeni duyulan Sharm El Seikh Kızıldeniz'in mercanlarla kaplı harika sularında dalma imkanı sunuyor. Sharm El Seikh'e sadece 30 km uzaklıkta yer alan Ras Muhammed Adası ve Tiran Adası doğal güzellikleriyle tam bir yeryüzü cenneti olarak gösteriliyor. Jeep safari turları ile keşifte bulunabileceğiniz Sharm El Seikh'te Yarık Kaya, Yankı Tepesi, Kırmızı Kanyon ile millattan sonra 342 yılında Bizanslılar tarafından yapılan St. Katherine Manastırı'na gidilebiliyor.

    Ah Leyla Vah Leyla

    Otantik Arap gecelerini en güzel şekilde yaşayabileceğiniz Sharm El Seikh'te Alf Leila ve We Leila "Ah Leyla Vah Leyla" eğlence merkezinde unutulmaz dakikalar yaşanıyor. Dev bir arazi üzerine kurulu Binbir Gece Masalı atmosferini yaşatan merkezde Mısır folklorik kültürü ve Mısır tarzı eğlence tüm cömertliği ile sunuluyor. Yapılan şov ve animasyonlar içerisinde İSİS ve OSİRİS miti, Oryantal Evlilik Töreni, Haggala ve Nublan dansları, Arap atların mükemmel şovları, pramitlerin ve firavunların ışık gösterileri ile tanıtım gösterisi, deve dansı gösterileri, Leyla ve Mecnun'nun buluşmasını anlatan müzikal yer alıyor.

    En ucuz tatil burada

    Mısır'a 15 yıldır turist taşıyan Baracuda Tour Yönetim Kurulu Başkanı Cem Polatoğlu, Türkiye'de her keseye uygun tatil yapabilme imkanının Sharm El Sheikh'te buluna-bileceğini ifade ederek, herkesi gizemin, maceranın ve denizaltı güzelliğinin en iyi bir şekilde yaşandığı bölgeye beklediklerini söyledi. Polatoğlu, Sharm El Sheikh'in serbest bölge olması dolayısıyla birçok avantajın turistin yanında olduğunu ifade ederek ekstra turların, alışveriş için alınan hediyelik eşyaların, taksi ücretlerinin çok ucuz olduğunu söyledi.

    KIZILDENİZ'DE BALIKLARLA DANS

    Sharm El Sheikh scuba dalışların yapılabileceği ve denizde yaşayan tüm canlıların rahatlıkla görülebileceği bir potansiyele sahip. Burada inanılmaz güzellikteki mercanları ve rengarenk balıkları görmek mümkün. Sualtındaki güzellikleri görmek için ille de dalmaya gerek yok. Bir gözlük ve şnorkel ile bu zenginliğin büyük bir kısmını görmek mümkün. Balıklar kıyının en sığ bölgelerinde çıplak gözle bile görülüyor. Hatta yunuslar sık sık sahil şeridine gelerek turistlerle oynuyor.

    149 milyona Sharm El Sheikh

    Mısır Turizm Bakanı'nın yakın dostu Cem Polatoğlu'nun Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı yaptığı Baracuda Tour, 15 yıldır Mısır'ın gizemli bölgelerine turist taşıyor. Sharm El Sheikh'te Baracuda Tour'a her kapının kolaylıkla açıldığı ve iki şehri geçer gibi sınır geçişinde kolaylık sağlandığı kentte ayrıca Baracuda'ya indirimli tarifeler de uygulanıyor. Avantajlarını iyi kullanan tur yetkilileri ise sadece 149 milyona 3 yıldızlı otelde konaklama ve tatil yapma imkanı sunuyor. Tur programları ise şöyle FLY Air ile yedi gece sekiz gün her cumartesi Kahire/Ras Mohammed/Jeep Safari/Tiran Adası/Motor Safari/Glas boat/Dahap Turu/Alf Leila Wa Leila Binbir Gece Turu/ST. Catherina Manastırı/Çölde Oryantal Gecesi/Luksor. Baracuda Tour.


    Tel: 0-212-212-30-30
    Beş yılda çölden 'cennet' doğdu

    Beş yıl öncesine kadar bedevilerin yaşadığı Sharm El Sheikh, turizmden alınan '0' vergi, yatırımcılara verilen bedelsiz araziler ve turist getiren uçakların benzinlerinin karşılanmasıyla turizm cenneti oldu.


    Mısır Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek'in yazlığı olarak ifadelendiren Sharm El Sheikh, yine Mübarek'in fikri olan bir turizm projesiyle Avrupalı turistlerin uğrak yeri oldu. Önce serbest ticaret merkezleri benzeri bir sistemle serbest bölge ilan edilen ardından da yabancı yatırımcılara bedava arazi tahsis edilen, açılan işletmelerden 5 yıl süreyle vergi alınmayan ve turist getiren acentaların uçak benzini karşılanan bölge, 5 yıl içinde çölden cennete döndü.

    Arazi bedava beş yıl vergi yok
    Mısır hükümeti Sharm El Sheikh'i turizm merkezi yapmak için yatırımcılara arazileri 5 kuruş almadan hibe etti. Tam 5 yıl boyunca turizm yatırımcılarından vergi alınmadı ve turizmde KDV oranı yüzde "0" olarak uygulandı. Ayrıca ülkeye her turist getiren turizm acentesinin uçak akaryakıtının yüzde ellisi Mısır hükümeti tarafından karşılandı. İşte Mübarek'in bu girişimi Arap Çölü'ne bir anda hareket kattı; bölge 5 yıldızlı otellerle doldu, birbiri ardına dinlenme tesisleri açıldı ve vahalar birden yeşillik oldu.


    ----------------- imza------------------

    ----------------- imza------------------



  • #Arşiv
    #Yeni Şafak Arşiv
    20 yıl önce