|

Biz Avrupalıyız ama bundan da fazlasıyız

Aa
00:00 - 28/06/2009 Pazar
Güncelleme: 02:50 - 28/06/2009 Pazar
Yeni Şafak
Biz Avrupalıyız ama bundan da fazlasıyız
Biz Avrupalıyız ama bundan da fazlasıyız

Çin temaslarını sürdüren Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eşi Hayrünnisa Gül, Devlet Bakanı Zafer Çağlayan ve İçişleri Bakanı Beşir Atalay ile birlikte Şian Kuzeybatı Üniversitesini ziyaret etti. Anfi derslikte düzenlenen programda Gül'e, üniversite rektörü Prof. Dr. Qiao Xue Guang tarafından fahri doktora beratı verildi.

Öğrencilere hitap eden Gül, Türk dış politikasının birinci önceliğinin geç olmadan AB üyesi olmak, ikinci önceliğinin de Balkanlar'dan Ortadoğu ve Orta Asya'ya kadar uzanan bir barış ve refah bölgesi oluşturulmasına katkıda bulunmak olduğunu söyledi.

ASYALI YANIMIZIN BİLİNCİNDEYİZ

Gül, "Türkiye Avrupa'nın bir parçasıdır ama bundan daha da fazlasıdır. Biz aynı zamanda Doğu'ya da aitiz. Atalarımız Asya'yı binlerce yıl önce terketse de Asyalı yanımızın da bilincindeyiz. Bu eşsiz konum bizim en önemli varlığımız. Bu konumumuz, bizim doğu ve batının borunlarını anlamamızı ve çözümler üretmemizi sağlıyor. Türkiye ve Çin de iki doğal ortaktır. İkili ilişkiler ve işbirliğimiz bu anlayış temelinde gelişmektedir" diye konuştu.



15 yıl önce