|

Bizi Türkiye temsil etsin dediler

Suriye Ulusal Diyalog Kongresi’nde muhaliflerin ‘Bizi Türkiye temsil etsin’ dediklerini belirten Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, “Türkiye, İran ve Rusya anayasa komisyonuna eşit sayıda üye verecek” şeklinde konuştu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 31/01/2018 Çarşamba
Güncelleme: 08:48 - 31/01/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov açılışta “sivil katliamlar” nedeniyle protesto edildi.
Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov açılışta “sivil katliamlar” nedeniyle protesto edildi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, kongrede Suriyeli muhaliflerin, kendilerinin Türkiye tarafından temsil edilmesini istediklerini açıkladı. Kongre için hazırlanan logoda, rejim bayrağının yer alması üzerine çıkan tartışmalara ilişkin Çavuşoğlu, “Toplantının başında bir şeyler oldu ama sıkıntı yok, hallettik. Muhalifler, ‘Bizim adımıza Türkiye olacak. Bizi Türkiye temsil edecek.’ dedi ve yetkiyi Türkiye’ye verdiler” dedi.

TÜRKİYE YAKINDAN TAKİP EDECEK

Çavuşoğlu, anayasa komisyonu oluşturulacağını belirterek, Türkiye, İran ve Rusya’nın eşit sayıda üye vereceğini açıkladı. Çavuşoğlu, komisyonun Mistura’nın başkanlığında oluşturulacağını söyledi. Kongre sonunda Dışişleri Bakanlığı tarafından açıklamada da “Anayasa komisyonunun oluşturulmasına dair çalışmalar muhalefetin garantörü sıfatıyla Türkiye tarafından da yakından takip edilecektir” ifadeleri yer aldı.

  • Lavrov Ankara’yı 2 kez aradı
  • Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Soçi'den Çavuşoğlu'nu dün iki kez aradı. İki mevkidaş, bu ay 12 ve 17 Ocak’ta da telefonda görüşmüş, Soçi'de başlayan Suriye konulu zirvenin hazırlıkları kapsamında 19 Ocak’ta Antalya’daki toplantıda bir araya gelmişti. Geçen hafta da iki kez telefon görüşmesi yapan Çavuşoğlu ve Lavrov, görüşmelerde Suriye’deki gelişmeleri, Soçi zirvesinin hazırlık sürecini ve Zeytin Dalı’na ilişkin konuları ele almıştı. Böylece iki mevkidaş, bir ay içinde bir kez Antalya’da yüz yüze bir araya geldi, 5 kez telefonda görüştü.
#Soçi
#Rusya
#Suriye
6 yıl önce