Bu merdiveni kimse yıkamıyor

Ali Kuş
00:0024/01/2013, Perşembe
G: 23/01/2013, Çarşamba
Yeni Şafak
Bu merdiveni kimse yıkamıyor
Bu merdiveni kimse yıkamıyor

Şişli''de işadamı Yalçın Ayaydın''a ait Machka mağazasına yaptırılan 9 basamaklı metal merdiven, Şişli Belediyesi, Kaymakamlık, Mülkiye Müfettişleri ve yargı kararlarına rağmen bir türlü yıkılmadı. 3 yıldır mücadele veren Atid Apartmanı sakinlerinin umudu Büyükşehir Belediyesi.

İstanbul'un en gözde yerleşim yerlerinden biri olan Abdi İpekçi Caddesi'ndeki Atid Apartmanı sakinleri, 3 yıldır binalarına yapılan kacak merdivenin yıkılması için mücadele veriyor. CHP İstanbul milletvekili Aydın Ayaydın'ın kardeşi Yalçın Ayaydın'ın kendisine ait Machka mağazasına çıkışı kolaylaştırmak için caddeye yaptırdığı metal merdiven, Şişli Belediyesi encümeni, kaymakamlık, mülkiye müfettişleri ve yargı kararlarına rağmen bir türlü yıkılmıyor. Mustafa Sarıgül'ün 3 yıldır kaçak merdiveni yıkmamasının altında, Aydın Ayaydın ile dostluğu ve CHP'deki gelecek ümitlerinin olduğu belirtildi.

CADDEYE KAPI AÇTI

Mesken amaçlı olarak projelendirilen daire, mağazaya çevrilerek, konutun ön cephesinde yer alan ana duvarının 9 buçuk metrelik bölümü ile bu duvar üzerindeki iki adet pencere doğraması birlikte kaldırıldı ve Machka mağazası faaliyete başladı. Projesinde olmamasına rağmen cadde tarafına cam kapı ve bu giriş için 9 basamak merdiven yapıldı. Bina sakinleri, merdivenin ve diğer kaçak yapıların yapılması için Şişli Belediyesi'ne müracaat etti. Belediye Encümeni, 30 Kasım 2010 tarihinde yıkım kararı aldı. Yıkımın gerçekleştirilmesi ve mağazanın tahliyesi için Şişli Kaymakamlığı'na başvurulmasına karar verildi. Ancak yıkım kararı uygulamadı. Bina sakinlerine merdivenin yıkımı için ihaleye çıkılacağı bile söylendi. Bu kez Yalçın Ayaydın, Şişli Belediye Encümenin aldığı yıkım kararının iptal edilmesi için İstanbul İdare Mahkemesi'ne başvurdu. İstanbul 3. Mahkemesi, 2011 yılında verdiği kararda, encümenin yıkım kararının usule uygun olduğunu tespit ederek davanın reddine karar verdi. Yapının kaçak olduğu ve yıkılması gerektiği, mahkeme kararıyla da tescillenmiş oldu.

SON UMUT BÜYÜKŞEHİR

Çok sayıda dilekçenin yanı sıra yargı ve İçişleri Bakanlığı müfettişlerinin kararlarına rağmen kaçak merdivenin yıkılmasını sağlayamayan Atid Apartmanı sakinleri, son umut olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne başvurdu. Bina sakinlerinin avukat Hikmet Güngör'ün yaptığı müracaatta 'Belediye başkanlığına vermiş olduğumuz onlarca dilekçeye rağmen imara aykırı yapılar yıkılmamaktadır.' ifadeleri kullanıldı.