|

BU YILIN ANNESİ 0...

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde doğurduğu bebeğinin çalınmasıyla yıkılan, üç gün sonra ise yavrusuna kavuşan Gülistan Yıldırım herkesin kalbinde, Yılın Annesi seçildi.

.
00:00 - 13/05/2000 Cumartesi
Güncelleme: 16:52 - 22/01/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
BU YILIN ANNESİ 0...
BU YILIN ANNESİ 0...

Gülistan Yıldırım, ağrılarının sıklaşması üzerine Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'ne kaldırılmıştı. Tatlı bir heyecanla bekliyordu. Bebeğini dünyaya getirecek, bir gün hastanede kaldıktan sonra da yavrusunu alıp evinin yolunu tutacaktı. Herşey Gülistan'ın beklediği gibi gelişti, doğumu yaptı; bir kız çoçuğu olmuştu. Sonrasında ise hiç de beklenmeyecek bir şey oldu. Birkaç saatlik bebek, ortadan kayboldu. Gülistan'ın ciğerparesini kaşla göz arası alıp götürmüşlerdi.

Gülistan'ın yürek kavrukluğunu hastane yetkililerinin densiz tavır ve sözleri daha da artrıyordu. Onlara göre, çocuk çalınmamış, hastane masraflarından kurtulmak isteyen aile böyle bir yalana başvurmuştu. Aile bu tutumu tekzip ederek, kucaklarına alamadıkları bebekleri için milyarlarca liralık faturayı hemen ödedi, bir yandan da arama çalışmalarına girişti. Nihayet üç gün süren işkenceden sonra Yıldırım Çifti bebeklerine kavuştu.

24 yıl önce