|

Bursalılar, 'hyde park'a

Bursa'yı tarihi adına uygun "Yeşil Bursa" haline getirecek olan proje için Londra'nın dünyaca ünlü Hyde Park'ı örnek alındı. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin ve AK Partili milletvekilleri Londra'da Hyde Park'ı inceledi.

Yeni Şafak
01:00 - 23/12/2004 الخميس
Güncelleme: 12:18 - 26/05/2017 الجمعة
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, AK Parti Bursa Milletvekili ve TBMM Gurup Başkan Vekili Fakuk Çelik, Bursa Milletvekili Niyazi Akyürek ile İl Başkanı Hayrettin Çakmak, Londra'nın ünlü Hyde Parkı'nın benzerini Bursa'da kurmak amacıyla Londra'da incelemelerde bulundu. Özelleştirilen Merinos fabrikası çevresindeki bulunan 310 dönüm araziyi yeşil alan haline getirmek için çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, Hyde Park'ı Bursa'ya taşımayı amaçlıyor. Bursa'yı tarihi adına uygun "Yeşil Bursa" haline getirmeyi amaçlayan Büyükşehir Belediyesi, halkın dinlebileceği bir park için Merinos fabrikası arazisini projelendirecek. Yeni park için Hyde Park'ı örnek aldıklarını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, projelendirme öncesi Londra'daki Hyde Park'ı ziyaret ederek, yöneticileri ile görüşmelerde bulundu. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, Cumhuriyetin kuruluş yıllarında yapılan fabrikanın ana binanın kongre merkezi olarak düzenleneceğini ve korunacağını söyledi. Arazi üzerindeki diğer bina ve tesislerin kaldırılacağını belirken Şahin, şöyle konuştu: "Yeşil alan düzenlemesi için Hyde Park örneğini Bursa'ya uyarlamak istiyoruz. Gelecek yıl içinde gerçekleştireceğimiz projede, yeşil alanın bize fazla bir maliyeti sözkonusu olmayacak. Ancak ana binanın kongre merkezi haline getirilmesi için ciddi bir kaynağa ihtiyacımız olacak. Yapılan hesaplamalara göre yaklaşık 10 trilyonluk bir kaynak temin etmemiz gerekiyor. Projeyi hayata geçirmeden önce gelip bizzat Londra'daki Hyde Park'ı görmek ve bilgi almak istedik. Hyde Park'ı işleten kuruluş yetkilileri brifing hazırladılar ve bizi bilgilendirdiler. Parktan belediyeye gelir elde etmeyi düşünmüyoruz ama kongre merkezi döner sermaye işletmesi olacak."

'Serbest Kürsü' de olacak

Bursa heyetine üç gün süren Londra'daki temasları sırasında Hyde Park'ta bir brifing verildi. Parkın menejeri Denise Clark, Hyde Park'ın işletilmesi hakkında Türk heyetini bilgilendirdi. Parkın giderlerinin düzenlenen konser ve toplantılardan elde edilen kira ve merkezi hükümetin ayırdığı bütçeden karşılandığını anlatan Clark, başka gelirleri olmadığını anlattı. Ziyaret sırasında heyete Hyde Park'ın ünlü "Speakers Corner" i (Serbest Kürsü) hakkında da bilg iverildi.

Yerel yönetimleri güçlendireceğiz

AK Parti Bursa Milletvekili ve TBMM Gurup Başkan Vekili Faruk Çelik, hükümet olarak ilgili yasalarda yapılan yeni düzenlemelerle yerel yönetimlerin güçlendirileceğini ifade etti. Yerel Yönetimler Yasası'nIn uygulanması ile belediyelerin merkezi hükümete bağımlılığının ortadan kaldırılacağını kaydeden Çelik, "daha özgür bir Türkiye'yi hedefliyoruz. Bunun için Köy Hizmetleri örneğinde olduğu gibi bürokrasiyi ortadan kaldırıyoruz. Aynı uygulamalar sağlık ve sosyal kurumlarda da yapılacak" dedi.

  • MUSTAFA KÖKER / LONDRA


    ----------------- imza------------------

    ----------------- imza------------------



  • #Arşiv
    #Yeni Şafak Arşiv
    ٪d سنوات قبل