Çek dolandırıcılığında ikinci dalga: 31,5 milyon TL’lik suç geliri ve 12,6 milyon TL’lik malvarlığı tespit edildi

10:13, 13/10/2026, SalıG: Güncelleme: 10:14, 13/10/2026, Salı
AA
Çek dolandırıcılığında ikinci dalga: 31,5 milyon TL’lik suç geliri ve 12,6 milyon TL’lik malvarlığı tespit edildi
Çek dolandırıcılığı soruşturmasının ikinci dalgasında 9 şüpheli hakkında işlem başlatıldı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, çek dolandırıcılığından elde edilen suç gelirlerinin aklanmasına yönelik soruşturmada 11 yeni şüpheli tespit edildi. Yaklaşık 31,5 milyon TL suç geliri ve 12,6 milyon TL aklamaya konu malvarlığı değerinin belirlendiği soruşturma kapsamında, Ankara merkezli düzenlenen operasyonlarda 9 şüpheli hakkında adli işlem başlatıldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen çek dolandırıcılığı soruşturmasının ikinci dalgasında, suç gelirlerinin aklanmasına yönelik mali incelemeler sonucunda 11 yeni şüpheli tespit edilirken, 9 şüpheli hakkında Ankara merkezli farklı illerde düzenlenen eş zamanlı operasyonlarla adli işlem başlatıldı. Soruşturma kapsamında yaklaşık 31,5 milyon TL tutarında suç geliri ile 12,6 milyon TL tutarında aklamaya konu malvarlığı değeri belirlendi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince yürütülen çalışmalar kapsamında, 2019 yılında gerçekleştirilen çek dolandırıcılığı operasyonuna ilişkin soruşturmanın ikinci dalgası başlatıldı. Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) raporu doğrultusunda yapılan mali incelemelerde, çek dolandırıcılığı yoluyla elde edilen suç gelirlerinin farklı banka hesapları üzerinden aktarıldığı tespit edildi. Ayrıca bu gelirlerle eş, kardeş, anne ve diğer üçüncü kişiler adına malvarlığı değerleri edinildiği, bu yolla suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerinin aklanmasına yönelik eylemlerde bulunulduğunun değerlendirildiği belirtildi.

İncelemeler neticesinde yaklaşık 31,5 milyon TL tutarında suç geliri ve 12,6 milyon TL tutarında aklamaya konu malvarlığı değeri belirlendi. Soruşturma kapsamında 13 Ekim 2026 tarihinde Ankara merkezli olmak üzere farklı illerde eş zamanlı operasyonlar gerçekleştirildi. Operasyonlarda 11 yeni şüpheli tespit edilirken, 9 şüpheli hakkında Türk Ceza Kanunu’nun 282’nci maddesi ve ilgili mevzuat kapsamında adli işlemlere başlandı.

Soruşturmanın, suç gelirlerinin kaynağının, bu gelirlerle bağlantılı malvarlığı hareketlerinin ve ilgili kişilerin tespit edilmesi amacıyla çok yönlü ve titizlikle sürdürüldüğü bildirildi.

831 milyonluk para trafiği: Sağlık cihazı vaadiyle dolandırıcılık
Gündem
831 milyonluk para trafiği: Sağlık cihazı vaadiyle dolandırıcılık
Eyüpsultan Belediyesine yönelik soruşturmada Başkan Mithat Bülent Özmen dahil 17 kişiye tutuklama talebi
Gündem
Eyüpsultan Belediyesine yönelik soruşturmada Başkan Mithat Bülent Özmen dahil 17 kişiye tutuklama talebi

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026