|

CHP geldi belediyelerdeki projeler durdu

2019 yılında yapılan yerel seçimlerde el değiştirerek CHP’ye geçen belediyeler proje çöplüğüne döndü. Bir önceki dönemde yapımına başlanan bazı yatırımlar yarım bırakılırken, kaynağı planı hazır bazı projeler de rafa kaldırıldı. Özellikle İstanbul, Ankara, Adana ve Antalya’da vatandaşın talepleri doğrultusunda hazırlanan projeler olduğu gibi kaldı.

Yusuf Özdemir
00:00 - 21/01/2022 Cuma
Güncelleme: 23:54 - 20/01/2022 Perşembe
Yeni Şafak
Devlet Bahçeli Köprüsü CHP’li belediye tarafından 
engellenmeye çalışılmıştı.
Devlet Bahçeli Köprüsü CHP’li belediye tarafından engellenmeye çalışılmıştı.
CHP’
nin kazandığı belediyelerde bir önceki dönemde yapımına başlanan projeler rafa kaldırıldı. İBB’nin AK Parti yönetiminde olduğu 2016 yılında ilk kazmanın vurulduğu Sancaktepe-Sarıgazi metro hattı projesi, İBB’nin CHP’ye geçmesinin ardından durduruldu.
İBB’ye ait kamyonların metro hattı için açılan şaftı hafriyat dökerek kapattığı görüntüler gündeme yansıdı.
CHP’li
İBB’nin yapımını durdurduğu bir başka proje ise trafiği büyük ölçüde rahatlatacak olan Dolmabahçe-Levazım Tüneli oldu. 2018’de yapımına başlanan ve günde 40 bin aracın geçmesi planlanan proje hiçbir gerekçe gösterilmeden durdurulurdu.

İSRAF BU DİYEREK İPTAL ETTİ

CHP yönetimiyle birlikte İstanbul’da iptal edilen projeler bunlarla da sınırlı kalmadı.
CHP’li
İBB, atık suyu evde dahi kullanılabilecek seviyeye getirebilecek Avrupa’nın en büyük kapasiteli Silahtarağa İleri Biyolojik Arıtma Tesisi Projesi’ni israf bu diyerek iptal etti. Tüm bunların yanında
CHP’li
İBB İstanbul’da tamamı AK Partili olan ilçelerde içerisinde; otopark, kültür merkezi, meydanlar, yer altı otoparkları, pazar alanları olan toplam 114 projeyi de durdurdu.

ANKARA’DA PROJE YARIM KALDI

CHP’nin
devraldığı Ankara Büyükşehir Belediyesi de proje iptal etme konusunda İstanbul’dan geri kalmadı. Kahramankazan ile Esenboğa arasındaki 70 kilometrelik mesafeyi 24 kilometreye düşürerek bölgeyi rahatlatacak olan yol projesi,
CHP’li Mansur Yavaş’
ın göreve gelmesinin ardından durdu. Bölge halkının ısrarla yapılmasını istediği proje bir başka bahara kaldı.
Diğer
CHP’li
belediyelerde olduğu gibi Antalya’da da projeler
CHP
engeline takıldı. AK Parti’li Menderes Türel döneminde Antalya’da yapılması planlanan Konyaaltı ile Lara’yı birbirine bağlayacak olan metro projesi ve Konyaaltı Sahil Projesi
CHP’li Belediye Başkanı Muhittin Böcek ta
rafından iptal edildi. Konyaaltı Metro projesi Antalyalılara konforlu ulaşım imkanı verecekken Konyaaltı Sahil Projesi ise Antalya’nın turizmine önemli katkı sağlayacaktı.

Adana da CHP’den nasibini aldı

  • Adana’da kent içi trafiği rahatlatmak için önceki dönem yapılmaya başlayan köprü projeleri CHP ile birlikte kaderine terk edildi. Seyhan ve Yüreğir ilçelerini birbirine bağlayacak olan Yavuzlar Köprüsü’nün yüzde 70’i tamamlanmasına rağmen Adana Büyükşehir Belediyesi’nin CHP’ye geçmesinin birlikte bir adım bile ilerlemedi. Bugüne kadar 60 milyon lira harcanan ve her iki yakada da ayakları tamamlanan köprü atıl durumda bekliyor. CHP’li Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı iptal edilen bir başka köprü projesi olan Devlet Bahçeli Köprüsü ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatı ile Karayolları tarafından yapımı üstlenildi.
#CHP
#İBB
#Ankara
#Mansur Yavaş
#Antalya
#Muhittin Bücek
2 yıl önce