CHP’de iddianame tartışması
04:00, 16/11/2025, Pazar
Yeni Şafak

Arşiv.
Ekrem İmamoğlu yönetimindeki suç örgütüne yönelik hazırlanan 4 bin sayfalık yolsuzluk ve rüşvet iddianamesi, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) içinde tartışmalara neden oldu.
CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve İmamoğlu’nu destekleyen parti yöneticileri, iddianamenin “Dayanak ve delil içermeyen, etkin pişmanlıktan yararlanmak isteyen tanık ifadelerine dayalı” olduğunu savunuyor. Buna karşılık bazı parti üyeleri ise iddianamenin “Somut delillere dayandığını” ve kamuoyuna yansıyan belgelerin “Ciddi bulgular içerdiğini” savundu.
KANITLAR GÜÇLÜ
İddianamenin partideki hukukçular tarafından detaylı şekilde değerlendirildiğini belirten bazı CHP’liler, dosyada güçlü kanıtlar bulunduğunu kaydetti. Bu isimler, “Böyle bir dosya bize gelse, iddianamedeki bulguların yüzde 10’u bile doğru olsa mahkûmiyet çıkar” ifadelerini kullandı. İddianamede yer alan, “İmamoğlu’nun belediye kaynaklarını kullanarak maddi güç elde ettiği ve bu güçle partide etkisini artırdığı” yönündeki iddiaların da parti içinde tartışıldığı belirtiliyor. Bu iddialara göre, belediye imkânlarının kullanılmasıyla oluşturulan ekonomik güç, CHP delegeleri üzerinde etkide bulunarak parti yönetiminde değişim sağladı.

Gündem
Eski CHP ilçe başkanı, 'rüşvet' suçlamasıyla gözaltına alındı

Gündem
Gürsel Tekin’in odasına dışkı yapmışlardı: İğrenç saldırı sonrası CHP İstanbul İl Başkanlığı’nda ‘temizlik kampanyası’ başlatıldı
Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.