|

Çocuk istismarına karşı işbirliği

Adalet Bakanı Türk, tüm ülkelerin uluslararası işbirliği yaparak çocuk istismarına karşı mücadele vermesi gerektiğini söyledi.

Yeni Şafak
23:00 - 25/08/2001 Cumartesi
Güncelleme: 19:21 - 30/04/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk, ülkelerin, çocukların fuhuşa sevk edilmesine ve kötü emellere alet edilmesine birlikte karşı çıkmaları gerektiğini belirterek "İşbirliği yapılması halinde çocuk istismarı önlenecektir" dedi.



57 ülkenin katılımyla gerçekleştirilen "Çocuk İstismarının ve İhmalinin Önlenmesi" konferansı İstanbul'da başladı. Bakan Türk, Çocuk İstismarını ve İhmalini Önleme Uluslararası Derneği (ISPCAN) ile derneğin Türkiye Şubesi tarafından Polat Renaissance Otel'de düzenlenen "Çocuk İstismarının ve İhmalinin Önlenmesi" Avrupa konferanslarının 8'incisinin resmi açılışı dün yapıldı.



Bakan Türk, yarının büyükleri olan çocukların en iyi şekilde yetişmesinin önemine işaret ederek, "Çocuklar iyi yetiştirilmezse toplumların geleceği tehlikededir" dedi.



İstismar korkunç


Türk şöyle devam etti: "Çocukların fuhuşa, pornognafiye zorlanması, cinsel tecavüz hedefi olması maalesef bugün sadece ülkelerin kendi içlerinde değil, uluslararası örgütlerin çalışmalarıyla sınır aşan boyutlara ulaşmıştır. Çocukların eğitimden uzak tutulup çalıştırılmaları, çocuk istismarının en tipik örneklerinden biridir. Bunun önlenmesi için cezai yaptırımlar uygulanmaktadır."



Organizasyon Komitesi Başkanı Prof. Dr. Esin Konanç da 57 ülkenin temsil edildiği konferansın bir dünya konferansı haline dönüştüğünü söyledi.


#Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk
#çocuk istismarı
#ISPCAN
#Çocuk İstismarının ve İhmalinin Önlenmesi
23 yıl önce