|

Çocuklara dokunma

Beyoğlu’nda binlerce kişi, işgalci İsrail tarafından gözaltına alınan Filistinli çocuklar için ‘Esaretten Özgürlüğe Sessizce Yürüyoruz’ sloganıyla bir araya geldi. Evinde derdest edilen “Filistin’in cesur kızı” 16 yaşındaki Ahed et-Tamimi ile 20’den fazla asker tarafından götürülen Fevzi el-Cüneydi, protestoların simgeleri oldu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 24/12/2017 Pazar
Güncelleme: 02:26 - 24/12/2017 Pazar
Yeni Şafak
Filistin’de İsrail işkencesi altındaki çocuklar için Beyoğlu ayağa kalktı
Filistin’de İsrail işkencesi altındaki çocuklar için Beyoğlu ayağa kalktı

İstanbul’un Beyoğlu semtinde binlerce kişi, işgalci İsrail tarafından gözaltına alınan Filistinli çocuklar için biraraya geldi. Batı Şeria’daki Kudüs protestoları sırasında İsrail askerlerini tokatladıktan sonra adı ‘Filistin’in cesur kızı’na çıkan ve sabaha karşı evine yapılan baskınla derdest edilen 16 yaşındaki Ahed et-Tamimi ile 20’den fazla asker tarafından götürüldüğünü gösteren fotoğrafın dünyaya servis edilmesiyle ismi akıllara kazınan Fevzi el-Cüneydi, dünkü protestoların simgeleri oldu. İsrail Eğitim Bakanı Naftali Bennett’in “Hayatı hapishane hücresinde son bulacak” diye tehdit ettiği cesur kız Tamimi’nin fotoğraflarını taşıyan vatandaşlar, İsrail’in işkencesi altındaki yüzlerce çocuk için dünyaya çağrıda bulundu.


ONLAR SAHİPSİZ DEĞİL

İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından organize edilen ve ‘Esaretten Özgürlüğe Sessizce Yürüyoruz’ sloganıyla Galatasaray Lisesi önünde başlayan eylem Şişli Camii’nde son buldu. İsrail askerlerinin keyfi olarak yüzlerce Filistinli çocuğu gözaltına aldığını ve bu çocuklara işkence yapıldığını belirten Avukat Gülden Sönmez, “İsrail, Filistinli çocukları ezmek, onların mücadele azmini kırmak için çocuklara işkence yapıyor. Tutulup bırakılan çocukların ne tür işkencelere maruz kaldığını bütün dünya görüyor. Bu çocuklar sahipsiz değildir. Filistinli çocuklar bütün Müslümanların çocuklarıdır. Bu çocukların akıbetini takip edeceğiz” dedi.

MESAJ YERİNE ULAŞTI

Dünyanın İsrail’de yaşanan zulme sessiz kalmasını sessizce yürüyerek protesto ettiklerini belirten Genç İHH Başkanı Fatih Yazıcı ise “Ahed et-Tamimi ve Fevzi el-Cüneydi kardeşlerimizin İsrail hapishanelerinde keyfi olarak tutulmalarını protesto ediyoruz. Biz bir oldukça, onların her hareketine bir refleksle cevap verdikçe korkup geri adım atacaklar. Tam bir sene önce ezanı yasaklamak istemişlerdi. Biz İsrail konsolosluğunda ezanlar okuduk. Türkiye ve dünyada yükselen tepkiler sonucu bu kararlarını ertelemek zorunda kalmışlardı. Yaptığımız sessiz ama etkili eylem yerine ulaşmıştır. Özellikle yürüyüş istikametimizde de yerine ulaştığını çok iyi biliyoruz. Bu güzergahı boşuna seçmedik” diye konuştu.

#Beyoğlu
#Kudüs
#Protesto
6 yıl önce