|

Çok istediği oğlunu göstermediler

Batman'da, PKK'lı teröristlerin saldırısında 8 aylık hamile Mizgin Doru ile 6 yaşındaki kızı öldü. Talihsiz kadının karnındaki erkek bebek ise sezaryenle kurtarıldı. 4 kızı olan beşinci hamileliğinde erkek çocuk dünyaya getirecek olan Mizgin Doru bebeğinin yüzünü bile göremedi

İlhan Toprak
00:00 - 28/09/2011 Çarşamba
Güncelleme: 00:47 - 28/09/2011 Çarşamba
Yeni Şafak
Çok istediği oğlunu göstermediler
Çok istediği oğlunu göstermediler

Batman'da teröristlerin açtığı ateş sonucu hayatını kaybeden 8 aylık hamile Mizgin Doru (31) ile kızı Sultan Doru'nun (6) cenazeleri gözyaşları içinde toprağa verildi. Saldırıda hayatını kaybeden Mizgin Doru'nun karnındaki bebek hastanede yapılan müdahale sonucu sezaryen ile kurtarıldı. Erkek bebeğin bir özel hastanede kuvözde yaşatılmaya çalışıldığı öğrenildi. Durumu ağır olan 40 yaşlarındaki babanın özel bir hastanede yoğun bakıma alındığı kaydedildi. İlköğretim 1. sınıfta öğrenim gören kızı Şeyma Doru ise Özel Dünya Hastanesi'nde tedavi ediliyor.

ERKEK ÇOCUK İSTİYORDU

Talat Doru'nun kız kardeşi Hanım Balin yengesi Mizgin Doru'nun erkek çocuk sahibi olabilmek için tekrar hamile kaldığını söyledi.

Mizgin Doru'nun çocuklarını çok sevdiğini dile getiren Balin, 'Mizgin kızlarını çok seviyordu. Ancak bir erkek çocuğu olmasını da çok istiyordu. Bu nedenle hamile kaldı. Ama çocuğunu kucağına alamadı. Yengemi çok seviyorduk. Çok iyi bir insandı' diye konuştu.

ANNE VE BABASINI HACCA UĞURLADI

Talat Doru'nun kuzeni Ömer Atmalar, Talat Doru'nun anne ve babasının pazar günü Batman'dan hacca gidecek olan ilk kafile içerisinde yer aldığını, bu nedenle Talat'ın eşi ve çocuklarıyla Örmegöze köyündeki anne ve babasını ziyaret ettiklerini söyledi.

Ziyaret dönüşü Doru ailesinin bulunduğu aracın kurşunların hedefi olduğunu belirten Atmalar, 'Olayı duyunca büyük bir şok yaşadık. Acımız büyük. Bir yandan 2 can toprağa verdik, bir yandan geriye 4 çocuk kaldı. Mizgin'in 4 kızı vardı. En büyük kızı 5. sınıf öğrencisi Hivda, 3. sınıf öğrencisi Nurda, 1. sınıf öğrencisi Şeyma ve en küçük kızı 4 yaşındaki Sultan'dı. Ayrıca bebek bekliyordu' dedi.

PKK'NIN SİVİL HEDEFLERİ

Siirt'te 6 sivil kadının bulunduğu araca roketatar ve uzun namlulu silahlarla düzenlenen saldırıda 4 kadın öldürüldü. Ankara Kumrular'da, yüzlerce sivil insanın arasında gerçekleştirilen hain saldırıda 3 kişi öldü, Şırnak İdil'de KCK militanları, molotoflarla 50 öğretmenin bulunduğu öğretmenevini yakmaya çalıştı.


Anne-kız toprağa verildi

PKK'lı teröristlerce polis ekipleri ve sivil vatandaşlar üzerine bir otomobilden uzun namlulu silahlarla ateş açılması sonucu hayatını kaybeden Mizgin Doru ve kızı Sultan Doru'nun cenazeleri Zilan Mezarlığı'na yakınlarının gözyaşları arasında defnedildi. Saldırıda yaralanan ve hastanede tedavisi süren küçük Seyma Doru'nun ise gözlerinde korku ve endişe vardı.


Çalıntı otomobille saldırıp kaçarken rastgele ateş açtılar

PKK'lı teröristlerin saldırıyı çaldıkları araçla gerçekleştirdiği öğrenildi. Teröristler, Beşiri karayolunda 72 EA 910 plakalı otomobili silah zoruyla durdurdu. Otomobilde bulunan 2 kişinin ellerini koli bandıyla bağladı. Kendi imkanlarıyla ellerini çözen otomobildekiler, 155'i aradı. Batman polisi ihbar üzerine alarma geçti. Polis, saat 23.00 sıralarında teröristlerin içinde bulunduğu otomobili buldu. Polisin 'teslim' çağrılarına karşılık otomobilde bulunan teröristler uzun namlulu silahlarla ateş açtı. 1 saat süren çatışmada 3 PKK'lı öldürüldü. Batman Valisi Ahmet Turhan, "Ölümler, terör örgütü mensuplarının kaçarken rastgele ateş etmesi sonucudur' dedi.



13 yıl önce