|

Cumhurbaşkanı Erdoğan: ABD'nin bölgeden çekilme olayı başlamış vaziyette

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sırbistan ziyareti öncesi açıklamada bulundu. Erdoğan, "ABD Başkanı Trump ile akşamki görüşmemizden sonra bölgede Sayın Başkanın ifade ettiği gibi bu çekilme olayı başlamış vaziyette" dedi.

10:43 - 7/10/2019 Pazartesi
Güncelleme: 20:29 - 8/10/2019 Salı
AA
Cumhurbaşkanı Erdoğan
Cumhurbaşkanı Erdoğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sırbistan ziyareti öncesi açıklamada bulundu.

Burada basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Erdoğan, Türkiye'nin Suriye'nin doğusuna yapacağı operasyona ilişkin, (ABD Başkanı Donald Trump'la)
Akşamki görüşmemizden sonra bölgede Sayın Başkanın ifade ettiği gibi bu çekilme olayı başlamış vaziyette
" ifadelerini kullandı.

F-35 projesi

Erdoğan, Trump ile görüşmenin büyük ihtimalle kasım ayının ilk yarısında gerçekleştireceğini belirtti.

  • ABD ziyaretinde F-35 projesinin de ele alınacağını bildiren Erdoğan, "Bu uzayan bir süreç oldu. Temennim, (Trump ile) görüşmemizde bunu bir karara bağlamak" diye konuştu.

Cezaevlerindeki terör örgütü DEAŞ mensuplarıyla ilgili de çalışmaların yapıldığını söyleyen Erdoğan, "Ne gibi bir adım atalım ki cezaevlerindeki DEAŞ'lıları buralardan süratle derdest edelim, bu konuda çalışılıyor" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Sırbistan'a gitti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklamalarının ardından, Türkiye-Sırbistan Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi'nin ikinci toplantısına katılmak üzere saat 11:05'te "TC-TUR" uçağıyla Sırbistan'a gitti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı, Esenboğa Havalimanı'ndan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Ankara Valisi Vasip Şahin ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile diğer ilgililer uğurladı.

Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, İletişim Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Altun ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da Sırbistan'a hareket etti.

#​​ Erdoğan
#Sırbistan
4 yıl önce