|

Dağda büyük kuşatma

Gabar ve Cudi'de 85 teröristin eylem hazırlığı yaptığını tespit eden Mehmetçik, iki dağı ablukaya aldı. Tam teçhizatlı ve özel eğitimli yüzlerce komandonun katıldığı operasyona havadan Kobra ve Skorski helikapterleri destek veriyor.

Şırnak
00:00 - 8/02/2008 Cuma
Güncelleme: 00:57 - 8/02/2008 Cuma
Yeni Şafak
Dağda büyük kuşatma
Dağda büyük kuşatma

TSK'nın Cudi ile Gabar Dağı'nda tespit edilen 85 PKK'lı teröriste yönelik başlatılan operasyonu hava destekli yürütülüyor. Cudi'de 50, Küpeli'de de 35 teröristin eylem hazırlığında olduğu belirlendi. Tam teçhizatlı ve özel eğitimli yüzlerce komando, Cudi ve Küpeli dağlarını kuşatma altına aldı.

-30 DERECEDE OPERASYON

Sarp ve dik kayalarla dolu dağların zirvelerine tırmanışa geçen komandolar, bu bölgelerde teröristlerin izini bulmaya çalışıyor. Zaman zaman eksi 30 dereceyi bulan soğuk havaya rağmen yüzlerce mağara didik didik arandı. Bestler Dereler bölgesine de kaydırılan operasyona havadan da destek verildi. 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'ndan havalanan helikopterler havadan keşif uçuşları yaptı. Kobra ve skorski helikopterleri ile özel eğitimli komandolar bölgeye indirildi. Sınır bölgesinde askeri hareketlik artarken, güvenlik güçleri yapılan operasyonlarla teröristlerin Kuzey Irak'tan Türkiye'ye sızmalarını engelliyor.

7. OPERASYONUN BLANÇOSU

Genelkurmay Başkanlığı da 4 Şubat'ta Irak'ın kuzeyindeki Avaşin-Basyan ve Hakurk bölgesine yönelik 7. hava harekatında, PKK tarafından kullanılan 42 adet muhtelif sığınak/barınak, 6 adet mağara, 15 adet lojistik tesis ile 7 adet eğitim tesisinin tahrip edildiğini ve tesislerde bulunan çok miktarda silah, mühimmat ve malzemenin kullanılamaz hale getirildiğini açıkladı. Genelkurmay'ın açıklamasında Avaşin-Basyan ve Hakurk bölgelerindeki hedeflerin en gelişmiş atış kontrol sistemleri ile bombalandığı belirtildi. Açıklamada kayıpların belirlemek için gereken çalışmalar çeşitli vasıtalarla sürdürülmektedir" denildi.




16 yıl önce