|

Dallas dizisi gibi

FP Grup Başkanvekili Bülent Arınç, borsa skandalı ile ortaya çıkan Yılmaz-Kutman, Kutman-Mengütürk ilişkilerini hatırlatarak, 'Dallas dizilerini aratmayacak ilişkiler' benzetmesini yaptı.

.
00:00 - 17/07/1999 Cumartesi
Güncelleme: 10:14 - 3/12/2013 Salı
Yeni Şafak
Dallas dizisi gibi
Dallas dizisi gibi

Ankara- FP Grup Başkanvekili Bülent Arınç, Hikmet Uluğbay'ın intihar teşebbüsüyle sonuçlanan borsa skandalını aydınlığa kavuşturmak için bir araştırma önergesi hazırlayıp Meclis Başkanlığı'na verdiklerini açıkladı. Skandalda 173 trilyonluk bir vurgunun yaşandığını kaydeden Arınç, dürüstlükten bahseden bütün partilerin olayın aydınlanması için bu önergeye destek vermesi gerektiğini belirtti. Parti Genel Merkezi'nde bir basın toplantısı düzenleyen Bülent Arınç, borsa skandalının üzerindeki sis perdesini aralamak için hazırladıkları Meclis araştırma önergesi hakkında bilgi verdi.

Karanlık ilişkiler ortaya çıkıyor

Cumhuriyet tarihinde ilk kez bir bakanın intiharına neden olan borsa skandalının Dallas dizilerini aratmayacak ilişikler zincirini ortaya çıkardığını belirten Arınç, ANAP lideri Mesut Yılmaz'la, Global Menkul Kıymetler'in sahibi Mehmet Kutman arasındaki akrabalık ilişkisine dikkat çekti. Mehmet Kutman ile SPK başkanı Muhsin Mengütürk ilişkisinin de skandalla gündeme gelen bir başka dikkat çekici ilişki olduğunu vurgulayan Arınç, "Dallas dizisini aratmayacak bir ilişkiler zinciri içinde Türkiye 173 trilyonluk bir vurguna sahne oldu. Çalışandan, köylüden, çiftçiden esirgenen parayı, birkaç kişinin cebine aktaranlardan 'ben dürüstüm' diyen herkes hesap sormalı" dedi. Daha önce DYP'nin skandalla ilgili bir gensoru vereceğini açıkladığını, ancak bu güne kadar harhangi bir adım atmadığını hatırlatan Arınç, "Biz bu konuda ilk adımı attık. Bu iddiaları araştırmak üzere bir önerge verdik. Hükümet ve muhalefet partilerinin bizim bu önergemize destek vermelerini ve olayın aydınlığa kavuşmasını istiyoruz" diye konuştu.

İkinci adım soruşturma önergesi

Meclis araştırma önergesiyle Hikmet Uluğbay'ın intihar girişiminin ardındaki sis perdesini de aralamayı amaçladıklarını kaydeden Bülent Arınç, araştırma sonucuna göre ikinci adım olarak soruşturma önergesi verebileceklerini açıkladı.


25 yıl önce