|

Damperli direniş

FETÖ’cü subayların darbe girişiminin önlenmesinde ağır tonajlı araçlar önemli rol oynadı. İstanbul’da Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı vinç, kamyon ve kepçe başta olmak üzere 6 bin 290 araç darbecilere ait askerin araçların ilerleyişine engel oldu. Ana güzergahları kapatan araçlar, darbe gecesinin sembolleri oldu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 21/07/2016 Perşembe
Güncelleme: 21:17 - 20/07/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) bağlı askerlerin darbe girişimine karşı halkın sokağa dökülmesinin ardından belediyeler de harekete geçti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) bağlı ağır tonajlı araçlar stratejik noktalara konuşlandırılarak askeri araçların giriş çıkışını engelledi. Darbe gecesinde saat 22.00 ila 23.30 saatleri arasında, Lojistik Destek Merkezi 3 rütbeli 14 er, AKOM 3 rütbeli 9 er, Saraçhane'deki Merkez bina ise 3 rütbeli 42 darbeci tarafından basıldı.



ANA GÜZERGAHLARI KAPATTI


Darbe girişiminin başlamasıyla alarma geçen İtfaiye, İSTAÇ, İSKİ, Yol Bakım Onarım ekipleri, İSFALT, Park Bahçeler Daire Başkanlığı'na bağlı çekiciler, vinçler, Zabıta ve İETT araçları, tankların ve askeri araçların geçişini engellemek için ana güzergahları kapattı. Darbeye katılabilecek muhtemel askeri birliklerin giriş ve çıkışlarına ağır tonajlı resmi araçlar çekildi. Yenikapı'daki helikopter pistine iş makineleri çekilerek muhtemel helikopter inişleri engellendi. İBB ve şirketlerine hizmet veren firmaların şantiyelerindeki iş makineleri de gerekli olan bölgelere sevk edildi.



650 BİN LİRALIK HASAR


Araçlar, valilik, kaymakamlık ve karakolların önüne çekilerek güvenlik güçlerine destek sağlandı. İBB'yle çalışan müteahhit


ve firmalar da, kendilerine ait ağır tonajlı araçlarıyla darbeye karşı gönüllü mücadele verdi. Vatandaşlar da özel araçlarını vatan için siper etti. Hangi aracın nerede konuşlanacağı telsiz ve cep telefonları üzerinden koordine edildi.  İSTANBUL


#FETÖ
#İSTAÇ
#İSKİ
8 yıl önce