|

Darbecilerle 12 dakika ne görüştün

15 Temmuz gecesi havalimanında darbecilerle temas kuran CHP lideri Kılıçdaroğlu’na seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Darbecilerle ne konuştunuz. 12 dakika telefon görüşmesi var, ne görüştün?" diye sordu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 12/04/2017 Çarşamba
Güncelleme: 02:11 - 12/04/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

İstanbul’daki Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nde düzenlenen A Haber-ATV ortak yayınına katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, üniversite öğrencilerinin sorularını yanıtladı. Erdoğan, darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz’da CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun havaalanından kaçar gibi ayrılmasıyla ilgili soruyu yanıtladı.

ENTERESAN GÖRÜNTÜLER

Saat 23.30 civarında Kılıçdaroğlu’nun VIP’den gelip bilinmeyen bir yere gittiği bilgisinin geldiğini belirten Erdoğan, şu ifadeleri kullandı: “Tabii biz bunları sonra öğreniyoruz. Bak şimdi çok daha enteresan görüntüler çıktı. O esnada meğerse tankların önüne gelen o ışıldaklı araçla darbecilerle orada konuşuyorlar, görüşme yapıyorlar ve darbecilerle ne konuştunuz, ne görüştünüz? 12 dakika telefon görüşmesi var, ne görüştün?”

KILIÇDAROĞLU YALAN MAKİNESİ

Kılıçdaroğlu’nun FETÖ’nün gazetesine verdiği röportajı hatırlatan Erdoğan, “Geçen akşam bir radyo kanalında bir görüşme yaptım, dedi ki ‘benim de onunla görüşmem var, bana da aynı şeyi söyledi’ dedi, ‘Darbe olursa ilk defa tankların üzerine ben çıkarım’ dedi bana. E peki bu ne perhiz, ne lahana turşusu. Niye kaçıp gittin? Hadi gelseydin ya orada bak on binlerce insan var. Sen de onların arasına karışsaydın. Bu iş kürek işi değil, yürek işi, yürek. Çekti gitti. Dedim ya yalan bunda diz boyu. Ben zaten buna diyorum, bu yalan makinesi.” şeklinde konuştu.”

BÖYLE SİYASET OLMAZ Kİ

Siyasetin mutabakat ve dayanışma dilini özlediğini belirten Erdoğan, "Siz 'beyaz' diyorsunuz, o kalkıyor 'siyah' diyor. Ya beyaz işte bu, görüyorsun ama yok. 'Bunu Erdoğan demişse tam aksini söyleyeceksin.' Böyle siyaset olmaz ki" ifadelerini kullandı.

#Cumhurbaşkanı
#Recep Tayyip Erdoğan
#CHP
#Kemal Kılıçdaroğlu
#FETÖ
7 yıl önce