|

Darbenin seyrini tuğgenerali alnından vuran astsubay değiştirdi

FETÖ'cü askerlerin İstanbul ve Ankara'da 15 Temmuz gecesi başlattığı darbe girişimi başarıyla püskürtülürken, Ömer Halisdemir isimli astsubay tarihe geçecek bir kahramanlık sergiledi. Halisdemir, yönetime el koymaya kalkışan tuğgeneral ve 7 kişiyi vurdu. Çatışma anında Halisdemir şehit edildi, FETÖ'cülerin darbe planları altüst oldu.

Yeni Şafak
02:08 - 18/07/2016 Pazartesi
Güncelleme: 23:30 - 17/07/2016 Pazar
Yeni Şafak

FETÖ'cü askerlerin İstanbul ve Ankara'da 15 Temmuz gecesi başlattığı darbe girişimi başarıyla püskürtülürken, yıllarca unutulmayacak bir kahramanlık görüldü.



Yönetime el koymaya kalkışan Tuğgeneral Semih Terzi, 20 kişilik FETÖ'cü grupla birlikte grupla Özel Harekat Birliği'ne hareket etti. Karargah'ta bulunan Astsubay Başçavuş Ömer Halisdemir, Terzi ve yanındaki FETÖ'cü gruba ateş açtı. Tuğgenerali alnından vuran ve 7 kişiyi tek başına etkisiz hale getiren Halisdemir, şehit oldu.




3'de başlayacaklardı

Darbeci askerlerin işgal etmeye kalkıştığı Genelkurmay mesaj sisteminden FETÖ'cü birliklere gönderilen sıkıyönetim talimatı ortaya çıkmıştı. Saat 03.00'den itibaren yönetime el konulacağı ve sokağa çıkma yasağının ise 06:00'da başlayacağı belirtilmiş, darbenin seyri Astsubay Başçavuş Ömer Halisdemir'in kahramanlığının ardından değişmişti.





#FETÖ
#Ömer Halisdemir
8 yıl önce