|

Demirel, BÇG ile ittifak kurdu

28 Şubat dönemine ilişkin açılan davada dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel için Erzurum 4. Ağır Ceza Mahkemesine yapılan suç duyurusu davaya dâhil edilerek işleme konuldu. Suç duyurusunda Cumhurbaşkanı Demirel BÇG ile işbirliği yapmakla suçlanırken Savcılığın işlem yapması halinde Demirel''in yargılanması talebiyle Meclis''e fezleke gönderilecek

Cihan Akıncı
00:00 - 26/09/2013 Perşembe
Güncelleme: 23:39 - 25/09/2013 Çarşamba
Yeni Şafak
Demirel, BÇG ile ittifak kurdu
Demirel, BÇG ile ittifak kurdu

Türk siyasi tarihine post modern darbe olarak geçen davanın 18 duruşmasına Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel hakkında yapılan suç duyurusu damgasını vurdu. 28 Şubat sürecinin mağdurlarından avukat Mustafa Polat''ın Demirel hakkında Erzurum 4. Ağır Ceza Mahkemesine yaptığı suç duyurusu davaya dâhil edildi.

BÇG''YLE HAREKET ETTİ

Polat''ın suç duyurusu dilekçesinde, Genelkurmay Karargahında görevli askerlerin Demirel''e brifing verdiği belirtilerek, ''Cumhurbaşkanı bu brifinglerle ilgili yargı mercilerine müracaat etmek yerine, ''sizinle iş birliği yaparım'' diyerek Batı Çalışma Grubu''yla ittifak kurmuştur'' ifadeleri yer aldı. Demirel''in Batı Çalışma Grubu''ylairtibatlı olduğu kaydedilen dilekçede, '''İrtica faaliyetler ve Cumhurbaşkanlığı''nda yapılan çalışmalar'' başlıklı belge dikkate alındığında Demirel''in BÇG''yle irtibat halinde olduğu anlaşılmaktadır'' denildi. Belgelerin bununla da sınırlı olmadığı belirtilen dilekçede, Genelkurmay Başkanlığı''nın Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği''ne hitaben yazdığı belgeye göre de Cumhurbaşkanı Demirel''in BÇG''den gelen talimatla Emniyet Genel Müdürlüğü personeli hakkında inceleme başlattığı bildirildi.

ÖNCE DEMİREL''E BİLGİ VERİLDİ

Dilekçede ayrıca, ''Dönemin Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Bülent Orakoğlu''nun cuntaya ilişkin Demirel''e sunduğu belge ve bilgiler de Demirel tarafından cuntaya iade edilmiştir. Dönemin Genelkurmay Genel Sekreteri Erol Özkasnak''da Hulki Cevizoğlu''na verdiği röportajda, 28 Şubat sürecinin 17 Ocak 1997''de Demirel''e verilen brifingin ardından başladığını belirtmiştir. Eğer suç unsuru taşıyan bu brifing, Demirel''e verildiğinde ihbar edilseydi, bu süreç hiç yaşanmayacaktı. Bu darbe olmayacaktı'' denildi.

FEZLEKE HAZIRLANABİLİR

Dilekçenin sonuç bölümünde ise, ''Demirel''in de cezalandırılmasını istiyoruz'' talebi yer aldı. Mahkeme ise suç duyurusu hakkında gereğinin yapılması için Ankara Başsavcılığına iletti. Başsavcılığın işleme yapması halinde Demirel''in yargılanması için fezleke hazırlanarak Meclis''e gönderilecek.


11 yıl önce