|

Depremzede isyan etti

5 gecedir sabahın erken saatlerinde çadır kuyruğuna giren depremzedeler nedense bir türlü çadır alamıyor. Bu ilgisizlik karşısında depremzedeler "Hükümet"i istifaya çağırdı.

Yeni Şafak
00:00 - 17/09/1999 Cuma
Güncelleme: 18:19 - 12/05/2017 Cuma
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

SAKARYA - Adapazarı'nda çadır sıkıntısı giderek büyüyor. Son yaşanan 5.8 şiddetindeki depremin ardından vatandaşların sağlam evlerine dahi girmek istememesi ve 10 binin üzerinde çadır talebinin olması, yetkilileri sıkıntıya sokarken, vatandaşlar da çadır alabilmek için uzun kuyruklar oluşturuyor. Çadır dağıtımının yapıldığı Devlet Malzeme Ofisi (DMO) önünde beton üzerinde 5 gecedir yatan binlerce depremzede Vali Yener Rakıcıoğlu başta olmak üzere bütün yetkililere ateş püskürüyorlar. Kendilerine numara verildiğini ve 5 gecedir sırada betonun üze?rinde sabahladıklarını belirten vatandaşlar, "Gelen o kadar yardım nereye gidiyor. Bazıları üçer beşer çadır alırken bize bir tane bile verilmedi. Bu nasıl adalet" diye isyan ederek, Erzincan Valisi Recep Yazıcıoğlu'nun Sakarya'ya gelmesini istediklerini vurguladılar. Çadır alabilmek için özürlü ve bayan vatandaşların da sıra tuttuğu DMO önünde fenalık geçirenler de oluyor.

Depremzedelerin valiliğe yürüyüşü polis tarafından engelledi

Adapazarı'nda bir aydır çadır alamayan vatandaşlar bütün gelişmeler sonunda isyan ederek, Valilik binasına yürümek istediler. 17 Ağustos'ta yaşanan deprem felaketinin ardından evlerini kaybettiklerini ve günlerdir çadır alabilmek için kuyruklarda sabahladıklarını dile getire vatandaşlar, bir türlü çadır alamadıklarını ifade eden depremzedeler Bosna Caddesi'nden yürüyüşe geçerek "Vali istifa" şeklinde slogan atarak valiliğe doğru yürüyüşe geçen depremzedelerin önü polis tarafından kesildi. Panzer ve çevik kuvvet ekipleri tarafından yürüyüşleri engellenen depremzeler, vali ile görüşmek istediklerini belirterek, "Vali ve Hükümet istifa" şeklinde slogan attılar. Çadır isteyen depremzeler ile polis arasında zaman zaman sert tartışmalar yaşandı. Bir aydır çadır alamadıklarını ifade ederek, Vali'nin gelmesini istediler. Polis yetkilileri megafonla anons yaparak depremzede vatandaşları dağılması konusunda uyardı. inirleri iyice gerilen bazı depremzedeler baygınlık geçirerek, polis otomobilleri ile sağlık merkezlerine götürüldüler. Depremzedelerden seçilen ve Vali ile görüşen 5 kişilik heyet yarından (bugünden) itibaren çadır dağıtılacağını belirterek dağınılmasını istediler. Buna rağmen dağılmayan vatandaşlar daha sonra çevik kuvvet şubesi ekiplerin tarafından olaysız bir şekilde dağıtıldı. Vatandaşların dağıtılması sırasında bir vatandaş polise karşı geldiği için gözlem altına alındı. ------- Geri OKU ------------------



-------------------------


 


#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
25 yıl önce