|

Devlet erkanı 29 Ekim kutlamaları için Anıtkabir'i ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan,Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Meclis Başkanı Binali Yıldırım, bakanlar ve parti liderleri 29 Ekim Cumhurşyet Bayramı töreni için Anıtkabir'i ziyaret etti.

Yeni Şafak
10:31 - 29/10/2018 Pazartesi
Güncelleme: 12:06 - 29/10/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Erdoğan Anıtkabir'de
Cumhurbaşkanı Erdoğan Anıtkabir'de

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için ilk tören Anıtkabir'de yapılıyor. Devlet erkanı Anıtkabir'deki Aslanlı Yol'da yürüyerek Atatürk'ün mozolesine çelenk koydu.

Törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, TBMM Başkanı Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve çok sayıda bakan katıldı.

İLKLERE SAHNE OLDU

Yeni sistemin hayata geçmesinin ardından kurulan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı da ilk defa 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenlerinde yer aldı.

Erdoğan Twitter hesabından paylaştığı 29 Ekim mesajında ise şu ifadeleri kullandı:
  • Aziz Milletimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını tebrik ediyor, Cumhuriyetimizin ilanının 95. yıl dönümünde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, İstiklal Harbimizin kazanılmasına ve yeni devletimizin kuruluşuna öncülük eden tüm kahramanlarımızı tazimle yad ediyorum.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Atatürk'ün mozolesine çelenk bıraktıktı. Ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Erdoğan Anıtkabir özel defterine şunları yazdı:

  • Aziz Atatürk, Cumhuriyetin 95 yılında huzurunuzdayız. Sizi ve silah arkadaşlarınızı yad ediyor, Allah'tan rahmet diliyoruz.
  • Bugünü İstanbul'da dünyanın en prestijli havalimanlarından birini açarak kutluyoruz. Ekonomik saldırıların olduğu bir dönemde bu havalimanının açılışı Türkiye'nin gücünün bir göstergesidir.

#Cumhurbaşkanı Erdoğan
#Anıtkabir
#29 Ekim
5 yıl önce