|

Devlete tek kapıdan girilecek

Başbakanlık Müsteşarı Fuat Oktay, e-devlet yerine kurumdan yüz yüze hizmet almak isteyenler için yeni çalışma yaptıklarını duyurdu. Oktay, “O da ‘tek kapı’ uygulaması. Vatandaşın 50 kuruma gitmesine gerek yok. Gelecek tek bir kapıdan hizmetini alacak” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 3/07/2018 Tuesday
Güncelleme: 00:32 - 3/07/2018 Tuesday
Yeni Şafak
Hizmetlerin yüzde 86’sı e-devlet’te
Hizmetlerin yüzde 86’sı e-devlet’te

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne uyum çalışmaları kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın talimatıyla başlatılan bürokrasiyle mücadele için önemli mesafeler alındı. Başbakanlık Müsteşarı Fuat Oktay, vatandaşın, farklı sebeplerle e-devlet uygulamasını kullanmayıp, kamu kurumuna giderek yüz yüze hizmet alma talebine yönelik de yeni bir konsept üzerinde çalıştıklarını bildirdi. Oktay, şunları söyledi:

TEK TUŞLA HİZMET

“O da ‘tek kapı’ diye ifade ettiğimiz, daha güzel bir isim vereceğimiz bir uygulama. Vatandaşın 50 kurumda işi olabilir, 50 kuruma gitmesine gerek yok. Gelsin tek bir kapıdan girsin. Hangi kurum nerede aramadan, hiçbir belge getirmeden, fotoğraf dahil elini kolunu sallayarak tek noktadan hizmetlerin tamamını alsın. Böyle bir çalışmamız da var. Bu çalışmada son aşamaya gelindi. Bu tamamlandığında bürokrasinin azaltılması, şeffaflık, takip edilebilirlik dediğimiz alanda çok ciddi bir aşamayı geride bırakacağız. Vatandaşın, hangi konuda, hangi bilgiye ihtiyacı varsa tek tuşla hizmet alabileceği bir sistemi getirmeye çalışıyoruz. Bürokrasinin azaltılması konusunda Türkiye çok ciddi bir eşiği aşmak üzere.

Bütün kurumlarıyla hızlı, esnek karar alan ve hızlı uygulayabilen yepyeni bir devlet.” Sistemin, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne adapte olacak şekilde hazır olduğunu bildiren Oktay, Başbakanlık Müsteşarlığı olarak yaptıkları çalışmalarla yeni sisteme ellerinden gelen katkıyı sunduklarını sözlerine ekledi.

  • Hizmetlerin yüzde 86’sı e-devlet’te
  • Başbakanlık Müsteşarı Fuat Oktay, “Şu an itibarıyla devletin vatandaşa verdiği hizmetleri yüzde 86 oranında e-Devlet’e entegre ettik. Bu oran devletin, devlete verdiği hizmette yüzde 72. Devletin iş dünyasına verdiği hizmette ise yüzde 82’yi tamamlamış olacağız. Yıl sonuna kadar yüzde 100’ünü tamamlıyor olacağız. Bundan sonra vatandaş her türlü hizmetini e-Devlet üzerinden alacak” bilgisini paylaştı. Oktay, vatandaşın, yeni sistemle “hiçbir kamu kurumuna gitmeden, belge getirmeden, gece çayını içerken işlemlerini yapabileceğini” söyledi.
#e devlet
#Hizmet
6 years ago