|

DHKP-C’ye büyük gözaltı

Terör örgütü DHKP-C’ye büyük darbe vuruldu. İstanbul merkezli operasyonda 16 şehirde 77 kişi gözaltına alındı. Dev soruşturma, geçen ay yakalanan kritik bir teröristin uyuyan hücreleri deşifre etmesi ve kamu binalarıyla, siyasi partilere yönelik eylem hazırlıklarını anlatması üzerine başladı.

Şahin Şen
00:00 - 16/10/2021 Cumartesi
Güncelleme: 01:07 - 16/10/2021 Cumartesi
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

Terör örgütü DHKP-C’ye tarihin en büyük darbesi vuruldu. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın koordinesinde dün sabah saatlerinde dev bir operasyona imza atıldı. Operasyon, geçtiğimiz ay yakalanan ve DHKP-C’nin kılcal damarlarına kadar tüm bilgilerine hakim olan teröristin verdiği ifade üzerine düzenlendi. Örgütün eleman yapılanmasını anlatan terörist, uyuyan hücreler hakkında itiraflarda bulunup, örgüt içinde silahlı eğitim alarak İstanbul’daki polis noktaları, kamu binaları ve siyasi partilere yönelik eylem arayışında olan hücreler hakkında detaylı bilgi verdi.


İTİRAFLA GELEN OPERASYON

DHKP-C’nin uyuyan hücre üyesi 126 şüphelinin isimlerini ve adreslerini belirleyen ekipler, operasyon için harekete geçti. Dün sabaha karşı İstanbul merkezli 16 ilde eş zamanlı baskınlar gerçekleştirildi, 77 şüpheli gözaltına alındı. Adreslerde yapılan aramalarda 3 tabanca 62 mermi ve çok sayıda örgütsel dökümana el konuldu. Yakalananlar arasında, örgütün yurt dışı merkez komitesi ile bağlantısı olan ve şifreli yazışmaları tespit edilen DHKP-C’liler de yer alıyor. Şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürerken, firari 49 kişinin yakalanması için çalışmalar sürüyor.

#DHKP-C
#İstanbul
#İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığ
3 yıl önce