|

Din görevlileri eğitimle afet gönüllüsü oluyor

AFAD ve Diyanet İşleri Başkanlığı arasında afet ve acil durum faaliyetleri ile sığınmacılara yönelik protokol imzalandı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 27/12/2016 Salı
Güncelleme: 22:08 - 26/12/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

Buna göre AFAD, din görevlilerini eğitecek ve afetzedelere manevi destek vermelerini sağlayacak. Görevliler, müftülüklere bağlı tüm cami, mescit, Kur'an kursu ve hizmet binalarında afet riskini azaltacak teknik incelemeler, takviye ve güçlendirme çalışmalarında AFAD destekte bulunacak. Mültecilerin kaldığı barınma merkezlerinde din hizmeti sunmak isteyen yerli ve yabancı dernek, vakıf ve STK'ların müftülüklerle irtibatını da AFAD sağlayacak. Diyanet ise, acil durumlarda din hizmetlerinin eksiksiz yapılabilmesi için din görevlilerinin eğitim alarak afet gönüllüsü olmalarını sağlayacak, afet bölgelerinde etkilenen kişilere ve yakınlarına manevi destek verecek.



SIĞINMACILAR UNUTULMADI


Mültecilerin kaldığı barınma merkezlerinde bir genel koordinatör ve din hizmetleri koordinatörü görevlendirilecek. Mülteci kamplarında vaiz, imam-hatip, müezzin ve Kur'an kursu öğreticisi ve tercüman başta olmak üzere personel görev alacak. Kamplarda ayrıca mültecilerin ana dillerini bilen en az bir kadın din hizmetlisi bulunacak. Şehirlerde ve geçici barınma merkezlerinde kalan eğitim çağındaki çocuklar ve gençler için de yaygın din eğitimi programları hazırlanacak.



#Din görevlileri
#AFAD
7 yıl önce