Duruşma görüntülerine soruşturma
04:00, 14/09/2025, Pazar
Yeni Şafak

Ekrem İmamoğlu.
Sahte diploma davasında önceki gün hakim karşısına çıkan Ekrem İmamoğlu’nun duruşma salonundan görüntülerinin servis edilmesine soruşturma başlatıldı.
İstanbul 59’uncu Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşma, sahte diplomaya cevap veremeyen İmamoğlu’nun şovuna sahne olmuş, arada ise duruşma basın toplantısına dönmüştü. Salon içinde çekilen görüntülerin sosyal medyada yayınlanması üzerine savcılık harekete geçti. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, TCK’nın 286’ncı maddesi kapsamında re’sen soruşturma açtı. Şüphelilerin tespiti için de kolluk birimlerine müzekkere yazıldı. TCK 286’da, soruşturma ve kovuşturma işlemleri sırasındaki ses veya görüntüleri yetkisiz olarak kayda alan veya nakleden kişiler için 6 aya kadar hapis cezası isteniyor.

Gündem
İmamoğlu'nun yargılandığı sahte diploma davasında ara karar

Gündem
Sahte diplomaya cevap yok şov var

Gündem
İmamoğlu 'sahte diploma' davasında ilk kez hakim karşısında: Aylık gelirini açıkladı










Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.