|

'Ecevit ülkeyi yönetemez'

Adalet eski Bakanı Denizkurdu, toplumsal dalgaların sesinin duyulduğunu belirterek, "Ecevit'in yaşı ve deneyimi ülkeyi yönetmeye yetmez" dedi.

Yeni Şafak
23:00 - 22/08/2001 Wednesday
Güncelleme: 19:31 - 25/04/2016 Monday
Yeni Şafak

Eski Adalet Bakanı Hasan Denizkurdu, ekonomi ve siyasetin dibe vurduğunu kaydederek, "Yakın bir zamanda toplumsal patlamaların olacağından endişe duyuyorum. Toplumsal dalgalar üzerimize geliyor, ancak kimsenin ilgilendiği yok" dedi.



Ekonominin ve siyasetin içinde bulunduğu duruma ilişkin görüşlerini yansıtan Denizkurdu, "Üzülerek söylüyorum, ekonomideki dibe vurma, toplumda arda arda gelen deprem gibi takım birtakım dibe vurmaları yaşayacağız. Toplumsal dinamikler, sonunda sistemi değişiklik için zorlayacak" diye konuştu.



Ülkeyi yönetemeyen siyasi yapının getireceği sıkıntıların vatandaşı "siyasilere baskı yapmaya" yönelttiğini ifade eden Denizkurdu, siyasilerin, mecburen siyasi değişimini gündeme getireceğini savundu. Denizkurdu, şu görüşlere yer verdi: "İnşaallah bu değişim demokratik yoldan olur. Ben toplumsal dalgaların sesini duyuyorum. Bu dalga nasıl gelir, altında kimler kalır, kimler kalkar, onu tespit etmek, bir hayli zor."



Yaşı ve bilgisi uygun değil


Başbakan Ecevit'in ekonomiden ve yönetimden hiç anlamadığını ileri süren Denizkurdu, "Bülent Ecevit'in yönetimle hiçbir deniyimi yok. Yönetmemiş, hiçbir zaman hayatında bir bordro vermemiş, muhtasar ödememiş, bir şeyleri yönetmemiş. Ama krizde Ecevit'in kabahati de yok. Çünkü ne yaşı, ne fiziği, ne deneyimleri bu ülkeyi yönetmesine yetmez" dedi.



#Adalet eski Bakanı Denizkurdu
#Bülent Ecevit
#Ülkeyi yönetemez
23 years ago