|

Eken: Mecburi istirahatti, bitti

6 yıllık ağır hapis cezasını tamamlayan Korkut Eken, "Ayaş'taki mecburi istirahatı şerefle tamamladık. Bunu da devlet görevi kabul ettik" dedi.

Yeni Şafak
00:00 - 29/07/2004 Perşembe
Güncelleme: 16:00 - 25/05/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

Susurluk davası kapsamında aldığı 6 yıllık ağır hapis cezasının infazını tamamlayan Korkut Eken tahliye oldu. Eken, tahliyesi sonrası yaptığı konuşmada, "Bugün Ayaş'taki mecburi istirahatı şerefle tamamladık. Bunu da devlet görevi kabul ettik. 35 yıllık meslek hayatımızda devlet görev istedi, eksiksiz yaptık" dedi. Korkut Eken, Ayaş Kapalı Ceza ve Tutukevi'nden çıkışında, kendisini karşılamaya gelenlere hitaben üstü açık bir aracın üzerinden bir konuşma yaptı.

Eken, devlet hizmetinde bir ömür geçirdiğini, terör örgütü PKK'nın menfur saldırılarına karşı cumhuriyeti koruma görevini önce ordu saflarında daha sonra da devletin bir görevlisi olarak kanun ve nizamlara uygun şekilde yerine getirdiğini söyledi. Bölücü terör örgütünün işlediği cinayetlerin henüz hafızalardan silinmeden "eve dönüş" adıyla özel yasa çıkarıldığını ifade eden Eken, kapatılan DEP'in eski milletvekillerinin AB'ye uyum mantığıyla meydanlara salıverildiğini söyledi. Eken, "AB uyum ve kültürel zenginlik saçmalığı arkasına sığınılarak PKK'nın AB tarafından dile getirilen taleplerini karşılamak üzere yöresel ağızları 'Kürtçe' adı altında devlet televizyonlarında yayınlamaya, bu maksatla kurslar açılmasına dolayısıyla bölge halkının asimilasyonuna zemin hazırlanıyor" şeklinde konuştu. Konuşmasının sonunda kendisine verilen bordo bereyi takarak halkı selamlayan Eken'e, Şehit Aileleri Derneği ve OHAL gazilerince çeşitli hediyeler verildi.

'Efsane komutan' diye karşılandı

Cezaevinden çıktıktan sonra, önce Anıtkabir'i ziyaret eden, ardından Çankaya Sancak Mahallesi'ndeki evine giden Eken, burada, "Efsane komutan", "Türkiye seninle gurur duyuyor", "Şehitler ölmez" sloganları ile karşılandı. Eken, burada 2.5 yıl önce "mecburi istirahata" gittiğini, kendisinden bu 2,5 yılın hesabına sormasını isteyenlere, "vatan sağ olsun" diyeceğini söyledi.

Eken, "Bugün Ayaş'taki mecburi istirahatı şerefle tamamladık. Bunu da devlet görevi kabul ettik. 35 yıllık meslek hayatımızda devlet görev istedi, eksiksiz yaptık. Son 2.5 yılda da devlet istedi yattık" dedi.

KALABALIK BİR GRUP KARŞILADI

Eken'i cezaevi çıkışında oğulları Koray, Güray ve torunu Korkut ile yakınlarının yanısıra BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, eski milletvekili Ökkeş Şendiller, emekli subay ve astsubaylar, Şehit Aileleri Derneği üyeleri karşıladı. Milli Yol Dergisi'nin organize ettiği bir grup, karşılama törenini organize etti. Havai fişek gösterisinin ardından Sindel Havacılığa bağlı amatör paraşütçüler Atatürk ve Korkut Eken'in portre resimlerinin yer aldığı posterleri yere indirdi. Elazığ Belediyesi'nin mehter takımı organizasyon boyunca konser verdi.

  • EVİN GÖKTAŞ / AYAŞ


    ----------------- imza------------------

    ----------------- imza------------------



  • #Arşiv
    #Yeni Şafak Arşiv
    20 yıl önce