|

El Cezire Türk yayınında kavga

Gazeteci Pazarcı ile DP Genel Başkanı Zeybek sert tartıştı. Zeybek, gazeteciyi "ajanlık"la şuçladı.Emin Pazarcı canlı yayını terk etti.

Yeni Şafak
00:00 - 27/02/2011 Pazar
Güncelleme: 15:07 - 26/02/2011 Cumartesi
Yeni Şafak
El Cezire Türk yayınında kavga
El Cezire Türk yayınında kavga

Takvim Gazetesi Köşe Yazarı Emin Pazarcı'nın Soruları DP'nin yeni Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek'i kızdırdı.


Demokrat Parti Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek ve Takvim Gazetesi Yazarı Emin Pazarcı El Cezire Türk Televizyonunda katıldıkları “Başkentin Demi” programında sert şekilde tartıştı. Pazarcı'nın sorularına kızan DP Genel Başkanı Zeybek'in Pazarcı'yı “Ajan” olarak suçlaması üzerine ise Pazarcı canlı yayını terk etti.



El Cezire Türk Televizyonunda “Başkentin Demi” programına katılan Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek ile Ünlü gazeteci Emin Pazarcı sert şekilde tartıştı. Programın ilk dakikalarında başlayan tartışma Gazeteci Emin Pazarcı'nın programı terk etmesiyle sonuçlandı.


“AJAN OLARAK GELMİŞSİN”

Mehdi Buyan'ın sunduğu programda siyasi geçmişini anlatan DP'nin yeni Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek'e gazeteci Emin Pazarcı'nın yönelttiği iki soru tartışma yarattı. Pazarcı'nın DP Genel Başkanı Zeybek'e geçmişte çok sayıda parti değiştirdiğini hatırlatması ve bunun kendisi için bir eksiklik olup olmadığını sorması üzerine Zeybek'in “Ben gittiğim her yere kendi kimliğim ve kişiliğimle gittim. Ben fikir adamıyım ve her gittiğim yere kendi fikrimi kendi kimliğimi kazımaya çalıştım. İz bıraktım. Bu konu bir takım çevreler tarafından sık sık gündeme getiriliyor. Bu bir eksiklik değildir” diyerek sert bir üslupla cevap vermesiyle programın nabzı yükseldi.


“BENİ SORGULUYORSUN”

Programın ilerleyen dakikalarında Pazarcı'nın Zeybek'e seçim sonuçları ile ilgili sorusu ise bardağı taşıran son damla oldu. Pazarcı'nın Başbakan Erdoğan'ın “seçimlerde ikinci olursam siyaseti bırakırım” ifadelerini hatırlatarak seçim sonrasıyla ilgili ittifak yapılıp yapılmayacağını sorması üzerine DP Lideri Zeybek, Pazarcı'nın “AKP birinci parti olmuş, her şey kesin” gibi kabul ederek kendisine soru yönelttiğini ifade ederek Pazarcı'ya, “Ajan gibi gelmişsiniz, beni sorguluyorsunuz” sözleri ile karşılık verdi. Zeybek, programı terk etmeyi düşündüğünü ifade ederken, Zeybek'in ajan suçlamasına sinirlenen Pazarcı “Ben gazeteci olarak görevimi yapıyorum. Merak edilenleri soruyorum. Siz bu şekilde siyaset yapmaya devam edin” diyerek programı terk etti.


“HÜKÜMETİ KURACAĞIZ”

Kavga üzerine reklam arası verilen program reklamların ardından yalnızca Zeybek'in katılımı ile devam etti. Zeybek, ikinci bölümde ise seçimlerle ilgili, “Biz hükümeti kurma hedefi ile geldik. Gerçekçi olmamız gerekiyor seçim sonrası hükümeti kuracağız. Biz istersek AK Parti ile, istersek muhalefet partisi ile.ama sonraki seçimlerde tek başına iktidar hedefimizdir” ifadelerini kullandı.


28 Şubat dönemi ile ilgili değerlendirmelerde de bulunan Zeybek, “28 Şubat dönemi en karanlık dönemlerden biriydi. Biz iktidara geldiğimizde savcıları harekete geçireceğiz. '28 Şubat Darbecilerini kurcalayın, araştırın' diyeceğiz. O dönemin savcıları dahi yargılama içine alınmalıdır. Biz 28 Şubat'ın yargılanmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.


13 yıl önce