|

En son İstiklal'de görüldü

İstanbul Emniyeti, kayıplara karışan ABD'li Sarai Sierra'nın Mobese kameralarına takılan son görüntülerini basına dağıttı.

Oktay Yıldırım
00:00 - 30/01/2013 Çarşamba
Güncelleme: 00:52 - 30/01/2013 Çarşamba
Yeni Şafak
En son İstiklal'de görüldü
En son İstiklal'de görüldü

İstanbul emniyeti, kentte bir süre önce kaybolduğu belirtilen ABD'li Sarai Sierra'nın güvenlik kameralarınca kaydedilen görüntülerini basına dağıttı. Görüntülerden birinde, üzerinde mavi kot pantolon, kahverengi deri ceket ve beyaz bere olan Sierra'nın, Beyoğlu'ndaki bir alışveriş merkezinin yemek katında bir masada tek başına oturduğu, daha sonra yürüyen merdivenlerden indiği görülüyor. Polis tarafından dağıtılan bir başka görüntüde ise Sierra, kulağında kulaklıkla Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde yürüyor.

AİLESİ EMNİYETTEN BİLGİ ALDI

Sarai Sierra'nın eşi Steven Sierra ve kardeşi David Jimenez, ABD Konsolosluğu'ndan bir yetkili ile Gayrettepe'deki Asayiş Şube Müdürlüğü'ne geldi. Kayıp Şahıslar Büro Amirliği'nde yaklaşık 7 saat süreyle ifadelerine başvurulan Sierra ve Jimenez'e, Sarai Sierra'nın kiraladığı evde bulunan 2 valizdeki eşyaları teslim edildi.

HOLLANDA VE ALMANYA GEZİSİ SIR

Amatör fotoğrafçılıkla uğraşan evli ve 2 çocuk annesi ABD'li Sarai Sierra (33), 12 Ocak'ta Türkiye'ye geldi. Beyoğlu'nda bir oda kiralayan Sarai Sierra, 15 Ocak'ta Hollanda'ya gitti. Hollanda'dan Almanya'nın Münih kentine geçen ve 19 Ocak'ta Türkiye'ye dönen Sierra'nın 22 Ocak'ta ABD'ye dönmemesi üzerine ailesi, kayıp başvurusunda bulunmuştu.

Galata'da görüldü iddiası

ABD'li turist Sarai Sierra'nın İstanbul'da kaybolması, Türk basınında olduğu kadar ABD basınında da geniş yer buldu. Konuyu araştıran ABD'li gazeteci Alyson Neel, 'Şu anda cevaptan çok sorularla karşı karşıyayız' dedi. Gayrettepe'deki Asayiş Şube Müdürlüğü'ne gelen ABD'li gazeteci Alyson Neel, kayıp turist Sarai Sierra ile ilgili bilgi aldı. Türk meslektaşlarına açıklama yapan Neel, kendisinin de İstanbul'da yaşadığını ve bu hikayeyi araştırdığını söyledi. Neel, 'İnceleme için eve gittim, Galata Köprüsü'ne gidip baktım. Görüntülere göre Galata Köprüsü'ne gitmiş, oradan geçmiş. Ancak 20 Ocak'tan sonra onu gören yok. Ailesi de gelişmeleri yeni öğreniyor' dedi.


11 yıl önce