|

Erdemir-Walter Resources uyuşmazlığında son

Aa
00:00 - 27/04/2010 Salı
Güncelleme: 20:25 - 27/04/2010 Salı
Yeni Şafak
Erdemir-Walter Resources uyuşmazlığında son
Erdemir-Walter Resources uyuşmazlığında son

Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları T.A.Ş. (ERDEMİR), şirketin kömür tedarikçilerinden Jim Walter Resources Inc. şirketi tarafından, şirkete karşı Amerika Birleşik Devletleri'nin Alabama Eyaleti'nde açılan davada akdedilen yeni bir sözleşmeyle uyuşmazlıkların sulh olunmak suretiyle sona erdirildiğini bildirdi.

ERDEMİR'in Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayımlanan özel durum açıklamasında, ortaklık aleyhine ABD'de açılan davadaki son gelişmelere ilişkin bilgi verildi.

Açıklamada şöyle denildi:

'6 Nisan 2010 tarihli Özel Durum Açıklamamız ile şirketimizin kömür tedarikçilerinden birisi olan Jim Walter Resources Inc. şirketi tarafından, şirketimize karşı Amerika Birleşik Devletleri'nin Alabama Eyaleti'nde bir dava açıldığı; bununla birlikte davaya konu edilen ihtilaf hakkında söz konusu şirketle yürütülen sulh görüşmelerinin bir müddettir devam etmekle olduğu kamuya duyurulmuştu. Adı geçen şirket ile yeni bir sözleşme akdedilmiş ve önceki uyuşmazlıklar sulh olunmak suretiyle sona erdirilmiştir. Buna bağlı olarak Jim Walter Resources Inc. 22 Nisan 2010'da, bahsi geçen davanın görüldüğü Kuzey Alabama Bölge Mahkemesi'ne, avukatları vasıtasıyla bir dilekçe vererek kendi arzusuyla davasından feragat etmiştir.'


14 yıl önce