|

Erden: Teröre yenilmemek lazım

Çalıştığı şirketin Hindistan'daki iş arkadaşlarıyla tanışmak için Hindistan'a giden ve buradaki terör saldırılarında odasında mahsur kalan Avukat Yasemin Erden dün İstanbul'a döndü.

Yasin Yılmaz
00:00 - 29/11/2008 Cumartesi
Güncelleme: 10:30 - 29/11/2008 Cumartesi
Yeni Şafak
Erden: Teröre yenilmemek lazım
Erden: Teröre yenilmemek lazım

Çalıştığı şirketin Hindistan'daki iş arkadaşlarıyla tanışmak için Hindistan'a giden ve buradaki terör saldırılarında odasında mahsur kalan Avukat Yasemin Erden dün İstanbul'a döndü.



Hindistan'da İslamcı militanları hedefi olan Oberoi Trident Hotel'de rehin kalan ve 43 saat sonra özgürlüğüne kavuşan Türk avukat Yasemin Erden Türkiye'ye geldi.




Türk Hava Yolları'nın tarifeli seferiyle dün sabah saat 9.50'de Mumbai'den İstanbul'a gelen Erden'i uçağın altında babası Selçuk Erden karşıladı. Babası ile birlikte Atatürk Havalimanı VIP salonuna gelen Yasemin Erden burada gazetecileri kısa bir açıklama yaptı. Hindistan'da İslamcı militanları hedefi olan Oberoi Trident Hotel'de rehin kalan ve 43 saat sonra özgürlüğüne kavuşan Türk avukat Yasemin Erden Türkiye'ye geldi.



Kaldığı otelde silah seslerini duyar duymaz odasından banyoya sığındığını belirterek Erden “Odamdan hiç çıkmadım. Dışarı ışık sızmaması için genelde banyoda saklandım. Zorlu birkaç gündü beni yalnız bırakmayan desteğini gördüğüm Türk yetkililerine arkadaşlarıma çok teşekkür ederim” dedi.


“Yorucu ve korkutucuydu”

Çok yorgun olduğunu ve bir an önce eve gitmek istediğini söyleyen Erden, “Çok fazla bir şey göremedim. İlk anlar korkutucuydu ama düşünmemeye çalıştım. Olayların yatışmasını bekledim. Bu sırada arkadaşlarımla iletişim halindeydim. Sık sık telefonla görüştük, mesajlaştık. Hep bana destek verdiler. Bir yerden sonra sakinleştim bununda sonu gelecek diye bekledim. 43 saat sonra kapım çalındı. Askerler geldi beni dışarı çıkardılar. Otelin bayağı hasar gördüğü belliydi. Her tarafta cam kırıkları vardı. Asker bizi camlardan uzak tutarak duvar tarafından yürüterek otelden çıkarttı” dedi. İş için gitti yerde tanışması gereken insanlarla tanışamadığını ama bir süre sonra iş için tekrar gidebileceğini belirten Erden, “Teröre yenilmemek lazım” dedi.



Erden'in babası Selçuk Erden'de çok tedirgin endişeli birkaç gün geçirdiklerini belirterek “Çok mutlu ve yorgunuz. Evde kızımla bu günlerin yorgunluğunu atmak istiyoruz. Telefonların çalışması büyük bir şanstı” dedi.


“Teröristler rehineleri kalkan olarak kullanıyor”

Saldırıdan önce arkadaşı Engin Yemenice ile birlikte yemek yemek için dışarı çıktıklarını belirten Alpay Kurt ise yemekten sonra otele döndüklerinde olayların çıktığını gördüklerini belirtti.

Ortalığın karışması nedeniyle taksiyle olay yerinden uzaklaşarak şehir dışında bir restoran'a gittiklerini belirten Alpay Kurt, ”Buruda sabahladık. Daha sonra sabah otele döndüğümüzde olaylar devam ediyordu. Yetkililer ile görüştük. Eşyalarımızı göndereceklerini söylediler. Bizde bunun üzerine İstanbul'a geri döndük. Tahminime göre olayda ölü sayısı söylenenden fazla olabilir. Çünkü Hindistan polisi kurtarma sırasında rehinlere pek dikkat etmiyor. Teröristler rehineleri kalkan olarak kullanıyor. Rehinelerden çok sayıda ölen oluyor. Ölü sayısı çok fazla olabilir” dedi.



15 yıl önce