|

‘Erkek’ yazılan kızına kimlik çıkartamadı

Sivas’ta özel bir hastanede doğan kızına kimlik almak için nüfus müdürlüğüne giden Nami Erbaş, doğum raporuna yazılan ‘erkek’ ibaresi yüzünden hayatının şokunu yaşadı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 29/07/2018 Pazar
Güncelleme: 00:20 - 29/07/2018 Pazar
Yeni Şafak
Yetkililer, küçük bebeğe nüfus cüzdanı verilemeyeceğini bildirdi.
Yetkililer, küçük bebeğe nüfus cüzdanı verilemeyeceğini bildirdi.

Sivas’ta doğum raporuna ‘erkek’ notu düşülen bebeğe nüfus cüzdanı verilmedi. Akıllara durgunluk veren olay şöyle gelişti: Huzur Mahallesi’nde yaşayan ve 9 yıllık evli Nami-Yasemin Erbaş çiftinin 21 Temmuz günü bir kız çocukları dünyaya geldi. Çift, özel bir hastanede 2 kilo 800 gram olarak bebeklerine Zehra ismini koymaya karar verdi. Nami Erbaş, evladına kimlik çıkartmak için Sival İl Nüfus Müdürlüğü’ne gidince hayatının şokunu yaşadı. Hastane tarafından hazırlanan ilk raporda, bebeğin ‘erkek’ olarak kaydedildiği ortaya çıktı.


Yetkililer, bu durumda kendisine nüfus cüzdanı verilemeyeceğini bildirdi. Erbaş, doğruca hastaneye giderek durumun düzeltilmesini istedi. Ancak çabalarından bir sonuç alamadı. Nami Erbaş, “Doğumdan sonra hiçbir yakınını çağırmamışlar. Benim getirdiğim kıyafeti de giydirmemişler. Bebeğin, benim çocuğum olduğundan da şüpheliyim” dedi.

#Sivas
#Kimlik
#Bebek
6 yıl önce