|

Eski eşi diri diri toprağa gömdü

İstanbul'da, Alparslan Ç., başka erkeklerle ilişkisi olduğu gerekçesiyle bir çocukları olan dini nikahlı eşini yeni sevgilisinin yardımıyla kazma-kürekle dövüp diri diri toprağa gömdü. Sevgilisinin telkiniyle pişman olup eski eşini hastaneye götüren adam tutuklandı

İstanbul
00:00 - 28/08/2011 Pazar
Güncelleme: 01:16 - 28/08/2011 Pazar
Yeni Şafak
Eski eşi diri diri toprağa gömdü
Eski eşi diri diri toprağa gömdü

İstanbul Ayazağa'da tecavüze uğradığı iddiasıyla hastaneye götürülen kadının, eski eşi tarafından dövülerek önceden hazırlanan çukura diri diri gömüldüğü ortaya çıktı. Yol kenarında bulunan bir kadının hastaneye kaldırıldığı ihbarı üzerine polis harekete geçti. Okmeydanı Eğitim Hastanesi'ne sevk edilen kadının Neşe Gücük olduğu belirlendi. Polis Neşe Gücük'e "Sana ne oldu?" diye sorunca olay açığa çıktı. Ağır yaralı kadının, "Kocam, Yasemin" demesi üzerine hastane kapısında bekleyen çiftin bilgisine başvuran polis, "Yol kenarında bulduk galiba tecavüze uğramış" diyen Alparslan Ç. ve Yasemin C'den şüphelenerek gözaltına aldı. İstanbul Emniyeti'ne getirilen zanlılardan 28 yaşındaki Alparslan Ç. olayı kabul etmedi. 25 yaşındaki Yasemin C. ise ifadesinde olayı detaylı olarak anlattı.

SEVGİLİSİ İTİRAF ETTİ

Yasemin C'nin ifadesinde, "Alparslan, eski eşi Neşe Gücük'ün başka biriyle ilişkisinden şüpheleniyordu. Kendisiyle konuşmak ve gözünü korkutmak istediğini söyledi. 'Ben çağırırsam gelmez, sen çağır' diye benden yardım istedi. Benimle gelmeyi kabul etti. Taksiye bindik ve Ayazağa'daki ormanın kenarında indik. Alparsan bizi yol kenarında karşıladı. Onu zorla sürükleyerek ormanlık alanın içine götürdü. Kazma ve kürekle vurarak dövdü. Neşe kendinden geçince onu daha önceden hazırladığı çukurun içine gömdü. Üzerini toprakla örterken "Hani sadece uyaracaktın, kadın ölecek" deyince yaptıklarından pişman oldu. Birlikte Neşe'yi çukurdan çıkarıp hastaneye götürdük. Bizden şüphelenmemeleri için yolda bulduk herhalde tecavüze uğramış dedik" diye konuştu. Gücük'ün iyileştikten sonra devlet tarafından korumaya alınacağı öğrenildi. Zanlılardan Alparslan Ç., cinayete teşebbüs suçundan tutuklanırken, Yasemin C. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.


13 yıl önce