|

Eylülde okulları açmak önceliğimiz: Yeni Milli Eğitim Bakanı görevi devraldı

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk görevi Prof. Mahmut Özer’e devretti. Özer “Sayın bakanımız ile birlikte başlayan projeler devam edecek. Türkiye’nin inanılmaz güçlü bir öğretmen kadrosu var. Çok çalışacağız. Eylülde okulları açmak için her ne olursa yapacağız” dedi.

00:00 - 7/08/2021 samedi
Güncelleme: 04:52 - 7/08/2021 samedi
Yeni Şafak
Milli Eğitim Bakanı olarak atanan Mahmut Özer görevi Ziya Selçuk’tan devraldı.
Milli Eğitim Bakanı olarak atanan Mahmut Özer görevi Ziya Selçuk’tan devraldı.
Görevinden istifa eden Prof. Dr. Ziya Selçuk’tan boşalan Milli Eğitim Bakanlığına Bakan Yardımcısı Mahmut Özer atandı. Selçuk’tan görevi devralan Özer, Eylül’de okulların açılmasını hedeflediklerini söyledi. Bakan Özer,
“Vakaların belirsiz bir gelecekte tamamen sıfırlanmasını bekleyemeyiz”
dedi. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, görevini Ziya Selçuk’tan devraldı.

OKULLARI KAPALI TUTMA GİBİ BİR LÜKSÜMÜZ YOK

  • Devir teslim töreninde konuşan Bakan Özer, eylül ayında okulların açılması için ne gerekiyorsa yapacaklarını vurgulayarak, şöyle devam etti:
    “İlk önceliğim gerekli tüm tedbirleri alarak, okulları tıpkı pandemi öncesinde olduğu gibi yüz yüze eğitime hazır hale getirmektir. Okulların açılması için vakaların belirsiz bir gelecekte tamamen sıfırlanmasını bekleyemeyiz. Pandemi dolayısıyla çocuklarımızın bedensel ve zihinsel olarak daha fazla olumsuz etkilenmelerine de müsaade edemeyiz. Artık okulları kapalı tutma gibi bir lüksümüz yoktur.”
#Milli Eğitim Bakanlığı
#Ziya Selçuk
#Mahmut Özer
il y a 3 ans