|

FETÖ Afrika'da 28 ülkede sıfırlandı

Türkiye’nin kararlılığı ve Türkiye Maarif Vakfı’nın çabalarıyla Afrika’da 28 ülke, terör örgütü FETÖ’den temizlendi. Vakıf son olarak FETÖ’nün Güney Sudan’daki okullarını da devralmayı başardı. Güney Sudan Cumhurbaşkanı Salva Kiir Mayardit, “Yabancılara karşıyım, kardeşim Erdoğan hariç” sözleriyle Türk heyete tam destek verdi.

Talha Menteş
04:00 - 22/11/2018 Perşembe
Güncelleme: 10:01 - 22/11/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Büyükelçi Hasan Yavuz başkanlığındaki Türkiye heyeti, Güney Sudan’da Cumhurbaşkanı Mayardit’le görüştü.
Büyükelçi Hasan Yavuz başkanlığındaki Türkiye heyeti, Güney Sudan’da Cumhurbaşkanı Mayardit’le görüştü.

Afrika’yı FETÖ’den temizlemek için kararlı bir mücadele yürüten Türkiye Maarif Vakfı, örgütün Güney Sudan’daki okullarını da devralmayı başardı. Kıtada FETÖ’den temizlenen ülke sayısı 28’e ulaştı. Güney Sudan Cumhurbaşkanı, “Yabancılara karşıyım, kardeşim Erdoğan hariç” diyerek Türk heyete tam destek verdi.

FETÖ'ye büyük darbe vuran Türkiye Maarif Vakfı (TMV), terör örgütünün Afrika kıtasında açmış olduğu okulları bir bir devralıyor. FETÖ okullarının Maarif'e geçtiği ülkelere son olarak Güney Sudan eklendi.


Cumhurbaşkanı Özel Temsilcisi ve Türkiye Maarif Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Büyükelçi Dr. Hasan Yavuz, bir süre önce Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın özel mektubuyla Güney Sudan'a gitti. Yavuz, FETÖ yapılanmasına son vermek için görüştüğü Güney Sudan Cumhurbaşkanı Salva Kiir Mayardit'ten bu konuda tam destek aldı.

"DOSTUM, KARDEŞİM ERDOĞAN"

Büyükelçi Yavuz'la birlikte Juba Büyükelçisi Hasan Asan ve TMV Etiyopya Temsilcisi Levent Şahin'den oluşan Türk heyeti kabul eden Güney Sudan Cumhurbaşkanı, "Ülkeme gelmiş olmanız bizi son derece mutlu etmiştir. Genç bir devletiz, hiçbir şeyimiz yok, her şeye sıfırdan başlıyoruz. Ülkeme yabancı ellerin müdahale etmesine karşıyım. Ama bu, dostum ve kardeşim Recep Tayyip Erdoğan ve Türkiye için geçerli değildir. Biz her alanda Türkiye ile ilişkilerimizi geliştirmek istiyoruz. Dolayısıyla Türkiye Maarif Vakfı'nın ülkemize gelmiş olmasından mutluyuz. Gereken talimatların hepsini vereceğim. Ne gerekiyorsa yapılmasını sağlayacağım" dedi.


GÜNEY SUDAN'DA BİTTİLER

Cumhurbaşkanı Mayardit'le varılan mutabakat sonrası FETÖ kurumlarının Türkiye Maarif Vakfı'na devredilmesi için gerekli anlaşmalar imzalandı. Bu kapsamda Turkish Academy Dil Okulu, Light Company isimli eğitim şirketi, Meridyen Solidarity Aid Association adı altında insani yardım teşkilatı ve bunlara ait 5 dönüm arazi ile ilgili yetkiler iptal edildi ve bu kurumlar, binaları ve arazileriyle birlikte TMV'ye devredildi. Diğer Afrika ülkelerinden Burkina Faso, Benin ve Togo'da da FETÖ okullarının devralınması için mutabakat sağlandığı ve işlemlerin sürdüğü öğrenildi. Büyükelçi Hasan Yavuz, FETÖ okullarının Türkiye'ye devri konusunda Güney Sudan'ın Afrika'daki 41. ülke olduğuna işaret ederek şöyle konuştu: "FETÖ, Güney Sudan'da da lağvedildi. Afrika'daki müzakerelerimizden çok iyi sonuçlar alıyoruz. Güney Sudan'la birlikte çok önemli bir seviyeye gelindi. Buradaki anlaşmayla 41. ülkeyle iletişime geçmiş olduk; o yüzden '41 kere maşallah' diyelim. FETÖ'nün, Türkiye'nin itibarını kullanarak buralarda açtığı okulları, 20 yıl sonra gerçek sahipleri olarak devralıyoruz. Bunun mutluluğunu yaşıyoruz."


KITADAKİ 28. ÜLKE

FETÖ yapılanmasını ortadan kaldırmak için girişimlerde bulunan Türkiye Maarif Vakfı, Afrika'da temasa geçtiği ülke sayısını 41'e çıkarırken, bunlardan 30'u ile mutabakat sağladı. Bu 30 ülkenin 28'inde de devir işlemleri tamamlanarak 150'den fazla FETÖ okulu, arsa ve binalarıyla birlikte Türkiye'ye devredildi. Sözkonusu okullarda 13 binden fazla öğrenci eğitimlerini sürdürüyor.

#Salva Kiir Mayardit
#FETÖ
5 yıl önce