|

FETÖ’cüler alınınca Kovid patlamış

FETÖ’nün örgüt toplantılarında inanılması güç konular konuşuluyor. Bunlardan biri de tüm dünyayı etkisi altına alan Kovid-19 salgınıyla ilgili. Koronavirüsü kendilerine yapılan operasyonlara bağlayan FETÖ’cüler, hastalığı hafif geçireceklerine inanıyor. Toplantılarda “İçeridekiler çıkmadığı sürece daha çok bela gelir bu millete. Gelsin de” diye beddualar ediliyor.

Şahin Şen
00:00 - 18/09/2021 Cumartesi
Güncelleme: 05:55 - 18/09/2021 Cumartesi
Yeni Şafak
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca FETÖ’nün güncel yapılanmasına ilişkin yürütülen soruşturmalarda; hücre evlerindeki örgüt toplantılarında salgının FETÖ’ye yapılan operasyonlara bağlandığı ortaya çıkarıldı.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca FETÖ’nün güncel yapılanmasına ilişkin yürütülen soruşturmalarda; hücre evlerindeki örgüt toplantılarında salgının FETÖ’ye yapılan operasyonlara bağlandığı ortaya çıkarıldı.

MİT TIR’ları ve 17-25 Aralık kumpaslarının ardından 15 Temmuz darbe girişimiyle Türkiye’yi işgale kalkan FETÖ, örgüt içinde motivasyonu arttırmak ve dağılmayı engellemek için koronavirüsü bile kullanmaya başladı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca FETÖ’nün güncel yapılanmasına ilişkin yürütülen soruşturmalarda; hücre evlerindeki örgüt toplantılarında salgının FETÖ’ye yapılan operasyonlara bağlandığı ortaya çıkarıldı. İstanbul polisinin ulaştığı bilgiler dosyaya girdi.

BİZ HAFİF ATLATACAĞIZ

  • İnternet ortamında yapılan toplantılarda
    “O içerideki insanlar çıkmadığı sürece daha çok bela gelir bu millete. Gelsin de”
    şeklinde beddualar edildiği kayıtlara geçti. Toplantıda konuşan bir örgüt abisinin,
    “Günahsız içeride yatarken, günahlı suçlu dışarıda saltanat sürüyor. İçeride öyle insanlar var ki; eli ayağı öpülecek insanlar. Onlara böyle bir zulüm yapıyor, işte onun cezası büyük olur. Bu Allah’ın gönderdiği bir bela. Buna maruz kalanlar normal bir nezle gibi atlatacak. Ama diğerleri çok daha sıkıntılı şeyler yaşayacak”
    dediği tespit edildi.

ÖRGÜT EVLERİ AÇILIYOR

Savcılık soruşturmasında FETÖ’nün güncel öğrenci yapılanması da deşifre edildi. 15 Temmuz’dan sonra kapatılan örgüt evlerinin yeniden açılmaya başlandığı belirlendi.
İstanbul’da birçok ev açan örgütün, evleri öğrencilerin üzerine kiraladığı, evlere üçüncü kişiler üstüne alınmış internet abonelikleri yapıldığı ve iletişimin bu şekilde sağlandığı tespit edildi.
FETÖ abilerinin yurtlarda kalan gençleri örgüt evlerinde kalmaya ikna etmeye çalıştığı, her öğrenciye de örgüte bağlılıklarına göre 1’den 5’e kadar numara verdikleri soruşturma dosyasına girdi.
#​FETÖ
#Kovid-19
#MİT
3 yıl önce
default-profile-img