Firari 'karabatak'

Yeni Şafak
23:00, 29/08/2001, ÇarşambaG: Güncelleme: 18:59, 11/05/2016, Çarşamba
Yeni Şafak
Firari 'karabatak'

"Çok önemli bir şüpheli" olarak aranan firari er Yener Yermez'in halen İstanbul'da olduğu belirlendi. Yermez'in önceki gece saat 02.10 sıralarında dayısının oğlu Ahmet Bayram'la cep telefonuyla konuştuğu da kaydedildi.

İşadamı Üzeyir Garih'in öldürülmesine ilişkin "çok önemli bir şüpheli" olarak aranan firari er Yener Yermez'in, halen İstanbul'da ve Ümraniye'de olduğu belirtildi. Edinilen bilgiye göre Yener Yermez, cep telefonuyla önceki gece saat 02.10 sıralarında dayısının oğlu Ahmet Bayram'ı aradı. Ahmet Bayram'ın, Yener Yermez'e "polise gidip teslim olması" için ikna edici konuşmalar yaptığı bildirildi. Polis yetkilileri, Yener Yermez'in kullandığı cep telefonu aracılığıyla halen İstanbul'da bulunduğunun belirlendiğini ve arama çalışmalarının bu ilde yoğunlaştırıldığını söylediler. Bu arada İstanbul Emniyet Müdür Vekili Hasan Özdemir, Garih cinayetine ilişkin soruşturmayı yürüten Eyüp Cumhuriyet Savcısı Hasan Yılmaz ile görüştü. Eyüp Adliyesi'ne dün saat 10.30 sıralarında gelen Hasan Özdemir'in, aynı zamanda Eyüp Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği'ni de yürüten Savcı Yılmaz ile Garih cinayeti soruşturmasıyla ilgili görüş alışverişinde bulunduğu ve koordinasyona ilişkin değerlendirme yaptıkları belirtildi. Hasan Özdemir, yaklaşık 45 dakika süren görüşmenin ardından herhangi bir açıklama yapmadan adliyeden ayrıldı.



Yermez'i gördüm iddiası


Yermez`le ilgili Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne yapılan iki ihbar, Ankara'da hareketli saatler yaşattı. Ankara Emniyet Müdürlüğü'nü arayan ve Gülhane Askeri Tıp Akademisi`nde doktor olduğu bildirilen bir kişi, Garih olayıyla ilgili aranan Yermez'i gördüğünü bildirdi. Adı gizli tutulan söz konusu kişi Gaziosmanpaşa'daki bir pastanenin çıkışında asker olduğunu belirten bir kişinin kendisinden para istediğini, bu kişinin televizyonda gördüğü fotoğrafa çok benzediğini söyledi.



Kız arkadaşı gözaltında


Üzeyir Garih'in öldürülmesi olayına ilişkin sürdürülen çalışmalar sonucunda 9 kişi gözlem altına alındı. Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, Eyüp'te otopark bekçisi olan Ayhan Yıldız'ın ifadelerinden yola çıkarak, 5'i kadın 9 kişiyi gözlem altına aldı. Gözlem altına alınan bu kişiler arasında, firari er Yener Yermez'in kız arkadaşı Pınar Konuşkan ile üvey annesinin de bulunduğu belirtildi. Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirilen bu kişilerin sorgusuna devam ediliyor.



'Esrarengiz bir telefon geldi'


İşadamı Üzeyir Garih'in katil zanlısı olarak aranan firari er Yener Yermez'in kardeşi Öner Yermez, geceyarısı evlerine kimliğini bilmediği bir kişi tarafından telefon açıldığını ve kendisine "Aklın varsa dışarıya çık" denildiği anlattı. Kardeş Yermez, dışarı çıktığında ise İstanbul plakalı siyah renkli Mercedes marka bir otomobil gördüğünü iddia etti. Bu durumu polislere de anlattığını belirten Öner Yermez, "Bu telefondan sonra evin önünde bekleyen polislere haber verdim. Polisler de 'biz senin arkandayız, seni takip ediyoruz' dediler. Evden dışarıya çıktığımda İstanbul plakalı bir siyah Mercedes vardı. İçinden biri indi ve bana doğru gelirken polisleri farketti ve tekrar araca binerek oradan uzaklaştı" dedi.



Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026